Nieuwsfeed

“We leefden in een verdomde gevangeniscel”: Bing Crosby, de man met ontelbare nr. 1-hits, was vooral een gevoelloze vader

Een witte kerst is dan wel een eeuwigheid geleden, het eindejaar is niet compleet zonder de gelijknamige hit van Bing Crosby. De originele crooner was echter zoveel meer dan White Christmas: een voortrekker in de muziekindustrie en de grootste Amerikaanse ster van zijn generatie, maar zijn ijskoude vaderschap heeft zijn reputatie besmeurd.

Krantenkoppen in België

Bijna 3.000 leerlingen doen aan duaal leren, dat cijfer moet nog omhoog vindt minister van Werk Jo Brouns: “Scholen en bedrijven rond de tafel”

Dit schooljaar doen 2.814 leerlingen in het secundair onderwijs aan duaal leren. Dat wil zeggen dat ze deeltijds naar school gaan en deeltijds werken. Het gaat om een stijging met 20 procent tegenover vorig schooljaar, maar Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zou graag nog meer studenten al deeltijds doen werken. "Op de werkvloer leer je dingen die niet

Lees meer »

Reuzegommer veroordeeld nadat hij student gebroken neus slaat: “Mijn cliënt is geen heilige, maar dit was nooit zijn bedoeling”

J.V., een van de Antwerpse leden van studentenclub Reuzegom, is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur na een vuistslag in het gezicht van een rechtenstudent. Na een nachtje stappen leidde een discussie tot wat getrek en geduw in een Leuvense pitazaak. De student kwam tussenbeide in de ruzie en moest dat bekopen met een gebroken neus. Zijn verdediging eiste

Lees meer »

Operaster Plácido Domingo opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag: “Hij wilde zijn hand in mijn zakken steken”

Plácido Domingo (81) is opnieuw beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Ditmaal wordt de beroemde tenor beschuldigt door een Spaanse zangeres. Zij beweert dat hij haar wilde aanraken na een repetitie. “Hij vroeg in het bijzijn van iedereen om zijn hand in mijn zakken te steken. Ik droeg een broek met een geborduurde achterzak”, vertelt de vrouw. Verder probeerde hij haar ook

Lees meer »

Rupel Boom krijgt gelijk in rechtszaak tegen Beerschot dat mogelijk één miljoen euro moet betalen: “Exacte omvang van schadevergoeding moet blijken”

Rupel Boom heeft vandaag gelijk gekregen in de rechtszaak die het aanspande tegen Beerschot. In 2019 gingen de Steenbakkers een samenwerking aan met hun collega’s van het Kiel, toen nog onder de naam Beerschot-Wilrijk, inzake de jeugdwerking. Maar na de ondertekening van de contracten zag men bij Beerschot alsnog af van het hele project. Daarop trok Rupel Boom naar de

Lees meer »

Duizenden demonstranten tegen ontruiming Duits “kolendorp” Lützerath, politie chargeert tegen groep gemaskerde actievoerders

Duizenden demonstranten komen op straat tegen de ontruiming van het Duitse kolendorp Lützerath, niet ver van de Belgische grens. De betoging verliep grotendeels rustig, toch moest de politie ook een aantal charges uitvoeren tegen een groep gemaskerde actievoerders. Het dorp wordt ruim twee jaar door klimaatactivisten bezet, die niet willen dat er naar het zwaar vervuilende bruinkool wordt gegraven. Begin

Lees meer »

Mama van Rahma (18), die aan CO-vergiftiging overleed: “Samen met mijn zoontje droeg ik haar nog uit de douche en begon haar te reanimeren”

De mama van de 18-jarige Rahma, die zaterdag aan een CO-vergiftiging stierf, is radeloos. “Iedereen zag haar graag. Ook voor haar 9-jarige broertje zorgde ze altijd zo goed.” Nassira, die net als zoontje intussen het ziekenhuis mocht verlaten, doet het relaas van die vreselijke zaterdagnamiddag. Intussen reageren ook Rahma’s klasgenoten en leerkrachten vol ongeloof.

Lees meer »

Prins Harry’s ‘Reserve’ wordt in verband gebracht met boek ‘Hoe jouw familie vermoorden’ (en de Griekse kroonprinses stemt in)

Dinsdag 10 januari is de dag dat Harry’s boek ‘Reserve’ wereldwijd in de winkel is komen te liggen. Dus ook in het Verenigd Koninkrijk, waar niet iedereen even enthousiast is over de publicatie. Zo heeft een boekenwinkel in Swindon de memoires tentoongesteld naast het boek ‘Hoe kan je jouw familie vermoorden’. Een vergelijking waar de Griekse kroonprinses Marie-Chantal (54) –

Lees meer »

De minister die Zelenski als eerste op de hoogte bracht van de invasie: wie was Monastirski, de man die omkwam bij een helikoptercrash nabij Kiev?

Bij een helikoptercrash nabij een kleuterschool in Brovary kwamen vanochtend 17 mensen om het leven, onder wie drie kinderen. Aan boord zaten de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Denis Monastirski en zijn belangrijkste medewerkers. De minister behoorde tot de intieme kring rond de kring rond president Zelenski. Hij bleef altijd bij hem, ook toen alle hoop vervlogen leek.

Lees meer »

Onze columniste bekeek het verjaardagsinterview van koningin Mathilde: “Zonder kreukjes… maar is dat wel het echte leven op 50?”

50 is een prachtige leeftijd. Je kan nog vol energie in het leven bijten, en stilaan aanvaard je de zoetzure smaken. Maar onze koningin hield het in haar verjaardagsinterview overwegend zoet. Niets dan passie, duurzaamheid, engagement, teamwerk en positiviteit. Dat is Mathilde van harte gegund, maar ze blijft daardoor meer sprookjesfiguur dan rolmodel, vindt onze columniste Nadine Van Der Linden.

Lees meer »