Nieuwsfeed

Weghalen van schilderij met oude, witte mannen die sigaren roken leidt tot rel over “cancelcultuur” in Nederland

Het weghalen van een schilderij uit het academiegebouw van de universiteit van Leiden leidde bij onze noorderburen de voorbije weken tot heel wat ophef. Het werk, gemaakt door kunstenaar Rein Dool, werd verwijderd na klachten over de afbeelding van sigaarrokende, oude mannen.

Krantenkoppen in België

KOERS KORT. Bauhaus steekt thuisrijders de loef af in eerste massasprint in Tour Down Under, Meeus tegen de grond

Phil Bauhaus (28) heeft woensdagochtend de eerste rit in lijn in de Tour Down Under gewonnen. De Duitser van Bahrain-Victorious was de snelste in een massasprint, die werd ontsierd door een valpartij van onze landgenoot Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe). Bauhaus verwees thuisrijders Caleb Ewan en Michael Matthews naar de dichtste ereplaatsen. De Italiaan Alberto Bettiol, die dinsdag de proloog won, behield

Lees meer »

Brusselse politie vindt zo’n acht kilogram drugs bij dealer

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van drugsdealen. In zijn woning trof de politie zo’n acht kilogram cannabis en cannabishars aan. Dat meldt het Brusselse parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »

Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychiatrisch onderzoek

De 30-jarige man die maandagavond in het Brusselse metrostation Schuman drie personen verwondde met een mes, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moordpoging en verboden wapenbezit. De onderzoeksrechter stelde ook een deskundige aan om een psychiatrisch onderzoek

Lees meer »

Aantal vrouwen dat eicellen doneert verdubbeld. Mama (29) getuigt: “Ik ging naar het ziekenhuis om mensen te helpen, maar ik had er zelfs geen voor ons eigen gezin”

Steeds meer vrouwen doneren eicellen. Dat blijkt uit cijfers van fertiliteitscentra. In de fertiliteitskliniek van UZ Brussel – de grootste in ons land – gaat het zelfs om een verdubbeling tegenover voor corona. Mama Efka (29) die haar eicellen doneerde, maar dan te horen kreeg dat ze onvruchtbaar was en zelf eicellen nodig had, getuigt: “Ik ga met de deur

Lees meer »

Nederlandse coronascepticus Willem Engel krijgt maand voorwaardelijk voor opruiing

De rechtbank in Rotterdam heeft Willem Engel vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand voor opruiing. In de strafzaak had het Nederlandse Openbaar Ministerie een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk geëist tegen de voorman van de voormalige antivaxgroep Viruswaarheid. Van de zes feiten op de tenlastelegging werd hij vijf keer vrijgesproken.

Lees meer »

Niet langer apart doktersattest nodig voor toediening medicatie in kinderopvang, ook advies over koorts verduidelijkt

Als kinderen specifieke medicatie toegediend moeten krijgen terwijl ze in de kinderopvang zitten, hebben hun ouders daar voortaan geen apart doktersattest meer voor nodig. Dat meldt het Agentschap Opgroeien na overleg met huisartsenvereniging Domus Medica en de beroepsvereniging van kinderartsen. Op die manier wordt de administratieve druk op de huisartsen wat verlicht. Tegelijk wordt het advies rond koorts bij baby’s

Lees meer »

Russische soldaat executeert twee Oekraïense soldaten, maar schokkende beelden zorgen voor veel speculatie: “We zijn bondgenoten”

Op bovenstaande schokkende beelden lijkt een Russische soldaat, die mogelijks banden heeft met de Wagner-groep, twee Oekraïense soldaten aan te manen zich over te geven. Wanneer een van de de soldaten weigert, schiet de Rus de twee mannen neer. Op de beelden is te zien dat de twee soldaten verbaasd reageren. Eén van hen roept tegen de aanvaller dat ze

Lees meer »

Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dikketruiendag, die dit jaar plaatsvindt op 9 februari, verandert in #iktrekhetmijaan. “Wat we kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken of de verwarming lager zetten”, luidt de redenering. Net zoals andere jaren is het de bedoeling dat klassen, bedrijven en lokale overheden haalbare klimaatacties opzetten.

Lees meer »