Nieuwsfeed

Welke stukken hebt u het meest aangeklikt in 2022?

Naast de oorlog in Oekraïne en de evolutie van de energieprijzen was u dit jaar ook in lichtere thema’s geïnteresseerd. Zo beroerde de ‘gênante vertoning van Niels Destadsbader in Villa Sporza’ de gemoederen. U wou ook massaal weten of u zou slagen voor de eindtermen wiskunde in de eerste graad.

Krantenkoppen in België

Eric Bisschop (64) – magistraat achter deal met Veljkovic – onverwacht overleden: “Zelfs de FBI kwam naar Brussel om naar hem luisteren”

De magistraat die samen met spijtoptant Dejan Veljkovic het louche en op geldbeluste Belgische voetbalwereldje in zijn hemd zette, is overleden. Woensdag botste Eric Bisschop met zijn auto vlak nadat hij vertrok op zijn werk, het federaal parket in Brussel. Tijdens het invullen van de papieren begaf zijn hart het. Bisschop – het gezicht van de strijd tegen sportfraude –

Lees meer »

Goedele Liekens houdt van ‘snuffelen’ en jongeren zitten in een ‘situationship’: dit is het ABC van de nieuwe liefde

Goedele Liekens vindt het heerlijk om te ‘snuffelen’ met haar nieuwe vriend en elkaar te leren kennen. Vooral de jonge generatie slaat je om de oren met nieuwe liefdestermen. “Ik zit in een situationship”, hoor je dan of “ze heeft me geghost”. Is verliefd zijn vandaag ingewikkelder dan vroeger? Seksuoloog Wim Slabbinck overloopt het ABC van de nieuwe liefde.

Lees meer »

Democraten dienen klacht in over omstreden afgevaardigde Santos

Twee leden van het Huis van Afgevaardigden hebben een klacht ingediend bij de ethiek-commissie van het Huis over de omstreden Republikein George Santos. Hij zou volgens een federale waakhond de regels voor campagnegelden hebben overtreden door bepaalde fondsen te verbergen en donaties te gebruiken om de huur te betalen van zijn persoonlijke woning.

Lees meer »

UA en UZA werken mee aan oplossing voor urineverlies: “Met implantaat schaamzenuw stimuleren zodat plas opgehouden wordt”

De Universiteit Antwerpen en het UZA hebben samen met Oxford University een implantaat ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je niet onverwacht en ongecontroleerd urine verliest. Met een kleine chirurgische ingreep worden naast de schaamzenuw elektroden geïmplanteerd, waardoor patiënten hun plas kunnen ophouden. Het implantaat kreeg de naam Amber-UI en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Lees meer »

Brits-Iraanse man geëxecuteerd in Iran

De Brits-Iraanse man Alireza Akbari is terechtgesteld in Iran. Dat meldt het overheidspersbureau. De voormalige onderminister van Defensie werd in 2019 gearresteerd en beschuldigd van spionage voor het Verenigd Koninkrijk, iets wat hij zelf altijd heeft ontkend.

Lees meer »

Verdachte van bombrieven in Spanje opgepakt

Ongeveer twee maanden nadat een reeks bombrieven naar onder meer de Oekraïense en Amerikaanse ambassade in Spanje zijn verstuurd, is een verdachte gearresteerd. De 74-jarige man werd gearresteerd in Miranda de Ebro, ongeveer 300 kilometer ten noorden van Madrid. Dat melden verschillende Spaanse media.

Lees meer »

Natali Broods kiest als ‘Master’ haar tien beste films op Filmfestival Oostende: “Er was een tijd dat ik me écht verloor in losse contacten”

Dora Van der Groen zag geen actrice in haar, maar intussen dartelt Natali Broods (46) al jaren tussen de planken, het scherm en de bioscoop. Als ‘Master’ van het Filmfestival Oostende koos ze tien films die haar onder de huid kropen en linkt ze de thema’s aan eigen ervaringen. Zo vertelt de actrice over de band met haar familie, de

Lees meer »