Nieuwsfeed

Ziekteverzuim in november met 16 procent gedaald tegenover vorig jaar

Het kort ziekteverzuim in ons land lag in november van dit jaar 16 procent lager dan in dezelfde periode in 2021. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE). Het ziekteverzuim knoopt daarmee opnieuw aan met de periode voor corona.

Krantenkoppen in België

Bomaanslag in Pakistaanse moskee: zeker 28 doden en 150 gewonden

In Pakistan zijn zeker 28 mensen omgekomen bij een grote bomaanslag in een moskee. Honderden anderen raakten zwaargewond. De aanslag vond plaats in een moskee waar zo’n 260 gelovigen aan het bidden waren, velen van hen politieagenten. De actie is voorlopig door niemand opgeëist, maar naar alle waarschijnlijkheid is ze het werk van de Pakistaanse taliban.

Lees meer »

Korpschef is bezorgd over één van grootste politiedatabanken die offline gaat: “Het wordt heel moeilijk om onze job nog goed te doen”

Eén van de grootste politiedatabanken van ons land gaat volgende woensdag definitief offline. En dat betekent dat de politie (even) wat minder informatie over u zal vinden. De federale politie beloofde een nieuwe databank, maar die is nog niet helemaal klaar. “We gaan nu letterlijk terug naar pen en papier ”, zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust.

Lees meer »

Oppositie kritisch over CD&V-voorstel hervorming energiefactuur, ook binnen federale regering moeten violen gestemd worden

Het voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) over de hervorming van de energiefactuur doet de oppositiepartijen steigeren. Ook binnen de meerderheid moeten er enkele plooien gladgestreken worden. Van Peteghem wil een structurele verankering van de btw op gas en elektriciteit. Die permanente btw-verlaging zal volgens Van Peteghem gepaard moeten gaan met het invoeren van nieuwe, maar dynamische

Lees meer »

Beelden tonen hoe laagvliegende Oekraïense gevechtshelikopters tientallen ongeleide raketten afvuren

Oekraïense gevechtshelikopters worden regelmatig gefilmd terwijl ze op lage hoogte ongeleide raketten afvuren. Het mag er dan ongecoördineerd uitzien, er zit wel degelijk een tactiek achter de rakettenregen. De goedkope raketten bestrijken een groot gebied waar vijanden zich mogelijk verbergen en zouden ook een psychologisch effect op de Russische troepen hebben. De tientallen raketten moeten angst inboezemen en de vijandelijke

Lees meer »

2,8 miljoen voor Barça en Real… en 4 miljoen voor Piqué: hoe Shakira’s ex de grote winnaar is van de Supercopa

De Spaanse Supercup werd gewonnen door FC Barcelona. Maar een andere winnaar van de ‘Final Four’ die afgewerkt werd in Riyad, is Gerard Piqué. Met zijn investeringsbedrijf Kosmos Holding houdt de Spaanse ex-voetballer daar een commissie van maar liefst 4 miljoen euro aan over, waar finalisten Barça en Real het met elk 2,8 miljoen moeten stellen. Valencia krijgt 1,7 miljoen,

Lees meer »

60 jaar jongere minnaar van overleden sekssymbool Gina Lollobrigida baant zich een weg naar haar testament: “Misbruik van kwetsbaarheid”

De Italiaanse actrice Gina Lollobrigida stierf eerder deze maand op 95-jarige leeftijd en liet miljoenen achter. Normaliter zou haar erfenis naar haar enige zoon Milko Skofic (66) gaan, al blijkt nu dat haar 60 jaar jongere minnaar Andrea Piazzolla (35) ook een deel krijgt. Dat vindt haar zoon oneerlijk: “Gemanipuleerd om haar miljoenen aan hem te geven.”

Lees meer »

Oproep om nachtelijke toeteracties in Gent te stoppen

Overheden en vakfederaties doen een oproep om te stoppen met de nachtelijke toeteracties op het viaduct van Gentbrugge. Sinds 20 december is de snelheid voor vrachtwagens daar begrensd tot 70 kilometer per uur. Ontevreden truckchauffeurs claxonneren daartegen, tot grote ergernis van omwonenden.

Lees meer »

Socialmediamanagers lanceren ‘Hier Niet’-initiatief tegen online haatspraak

Socialmediamanagers van een zestigtal bedrijven en organisaties lanceren vandaag het ‘Hier Niet’-initiatief om de forse toename van haatspraak op sociale media een halt toe te roepen. De website legt huisregels vast voor online reacties en geeft praktische tips voor socialmediamanagers om met online haat om te gaan. Naast tal van bedrijven ondertekent ook News City van DPG Media het ‘Hier

Lees meer »