Nieuwsfeed

“Zijn mijn vrouw en dochter terroristen?”: hoe de Iraanse voetbalheld Ali Daei zijn leven riskeert tegen het regime, maar zich niet de mond laat snoeren

In Iran is Ali Daei (53) als voetballegende een echte volksheld, maar het regime laat nu zelfs een vliegtuig omleiden om zijn vrouw en dochter te ondervragen. De zoveelste intimidatie: hoe Daei met zijn steun aan de protesten in Iran zijn leven riskeert, maar zich niet de mond laat snoeren.

Krantenkoppen in België

Oudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

In Toulon, een stadje in het zuiden van Frankrijk, is de oudste persoon ter wereld overleden. Lucile Randon, beter gekend als zuster André, liet vanmorgen het leven tijdens haar slaap op 118-jarige leeftijd. Ze leefde als zuster in het bejaardentehuis Sainte-Catherine-Labouré aan de rand van de kuststad.

Lees meer »

Waarom alle wereldsterren plots op vakantie gaan naar Costa Rica

Beyoncé en Jay Z zetten er het nieuwe jaar in, Mark Zuckerberg heeft er een vakantievilla, net zoals topmodel Gisele Bündchen: Santa Teresa in Costa Rica is tegenwoordig dé place to be. Het idyllische plekje heeft zowat alles waarvan de jetset droomt. Is Costa Rica ook voor jou een interessante bestemming deze zomer?

Lees meer »

Operaster Plácido Domingo opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag: “Hij wilde zijn hand in mijn zakken steken”

Plácido Domingo (81) is opnieuw beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Ditmaal wordt de beroemde tenor beschuldigt door een Spaanse zangeres. Zij beweert dat hij haar wilde aanraken na een repetitie. “Hij vroeg in het bijzijn van iedereen om zijn hand in mijn zakken te steken. Ik droeg een broek met een geborduurde achterzak”, vertelt de vrouw. Verder probeerde hij haar ook

Lees meer »

Man (54) riskeert zware celstraf voor verkrachting van drie dochtertjes en twee vriendinnetjes: “Hij zei dat we een spelletje zouden spelen”

Het openbaar ministerie heeft 9 jaar gevangenisstraf en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gevorderd tegen een 54-jarige man uit Brasschaat, wegens de verkrachting van drie van zijn dochtertjes, en het misbruik van twee minderjarige dochters van goede vrienden. “Hij zei dat we een spelletje zouden spelen.”

Lees meer »

Wachttijd op ziekenwagen in Engeland was nog nooit zo hoog

Nog nooit hebben patiënten in Engeland die spoedeisende hulp nodig hebben, zo lang moeten wachten op een ziekenwagen en een behandeling. Patiënten met brandwonden, beroertes of een epilepsie-aanval moesten in december gemiddeld anderhalf uur wachten tot een ambulance hen kon bereiken, zo maakte de Britse gezondheidsdienst NHS donderdag bekend.

Lees meer »

Dit zijn de belangrijkste dartstoernooien in 2023

Is het WK darts nu de afsluiter van het jaar of juist de start van het nieuwe jaar? Hoe dan ook: Michael Smith was de eerste die met een fraaie trofee in handen stond in het jaar 2023. Bully Boy won de WK-finale van Michael van Gerwen, die op het volgende WK gebrand zal zijn om de Sid Waddell Trophy

Lees meer »

“Ze waren met 12 en niet met 11”: Alderweireld hekelt ref Lardot na bekernederlaag bij Union, dat zelf ook nog prikje uitdeelt

Het venijn zat in de staart: met een welgemikte kopbal slaagde Bart Nieuwkoop erin voor Union toch een goede uitgangspositie af te dwingen in een voor de rest spektakelarme wedstrijd. Union strafte zo een behoudend Antwerp af met 1-0. Na de wedstrijd was Rode Duivel Toby Alderweireld bijzonder streng voor scheidsrechter Jonathan Lardot. “Ik vind het vooral opvallend dat de

Lees meer »