Nieuwsfeed

Brits ziekenhuis wil patiënten fijne feestdagen wensen, maar stuurt per ongeluk bericht waarin staat dat ze kanker hebben

Een ziekenhuis in de Noord-Engelse stad Doncaster heeft een flater van formaat begaan. Zo wou het personeel alle patiënten fijne feestdagen wensen, maar stuurde het in plaats daarvan een bericht waarin stond dat ze longkanker hadden. De meeste ontvangers waren al overmeesterd door paniek toen ze een uur later te horen kregen dat het om een – wel heel ongelukkige – vergissing ging.

Krantenkoppen in België

Milieumaatschappij doet opvallende vaststelling over luchtkwaliteit Antwerpse haven: “Uitstoot die bedrijven rapporteren verklaart niet de hoge concentraties die wij meten”

“De uitstoot die bedrijven officieel rapporteren, verklaart niet genoeg de hoge concentraties die wij meten.” Dat stelt het lijvig jaarrapport over luchtkwaliteit in de Antwerpse haven – opgemaakt door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het nieuwe rapport beschrijft de luchtkwaliteit in de Antwerpse haven voor het jaar 2021. In het rapport worden verder ook enkele “extra hotspots” aangeduid waar zich een

Lees meer »

Na bodyshaming prinses Amalia: waarom het geen goed idee is opmerkingen te maken over het gewicht van je (klein)kinderen

Het heeft geen nut om commentaar te geven op het lichaamsgewicht van je kind of kleinkind. Dat zegt klinisch psychologe An Vandeputte van het Kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. "Gewicht alleen zegt op zich weinig over iemands gezondheid", zegt ze in "Wijs" op Radio2. "En opmerkingen over gewicht kunnen net voor extra problemen zorgen, zoals eetstoornissen."

Lees meer »

Vader van Robert Downey Jr. was de oorzaak van zijn jarenlange drugsverslaving: “Het was zijn manier om te tonen dat hij mij graag zag”

“Elke dag keek ik in de krant en was ik bang dat ik zijn overlijdensbericht ging lezen.” Dankzij zijn rol als ‘Iron Man’ groeide Robert Downey Jr. (57) uit tot een succesvolle acteur, maar jaren geleden zag zijn leven er minder rooskleurig uit. Hij raakte verslaafd aan drank en drugs, was een tijdlang dealer en moest zelfs de gevangenis in.

Lees meer »

Basis Ryanair op Brussels Airport blijft gesloten

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair sluit zijn basis op Brussels Airport definitief. De basis was al gesloten tijdens dit winterseizoen en zal ook in het zomerseizoen, dat in de luchtvaart einde maart start, niet meer opengaan. Dat zegt vakbondsman Hans Elsen van ACV Puls.

Lees meer »

Filmfestival van Oostende gaat van start: vijf niet te missen films volgens Natali Broods, de Master van het festival

De 15e editie van het filmfestival van Oostende gaat vanavond van start met de openingsfilm "The chapel", de nieuwe van Dominique Deruddere. De hoofdrollen zijn voor Taeke Nikolaï, Kevin Janssens en Ruth Becqaert. De film vertelt het verhaal van Jennifer Rogiers, een jonge virtuoze pianiste die deelneemt aan de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Het is de eerste in een reeks van

Lees meer »

Braziliaans hof beveelt arrestatie Bolsonaro’s justitieminister

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Anderson Torres, de minister van Justitie onder de vorige president Jair Bolsonaro. Torres was zondag als chef van de Federale Politie verantwoordelijk tijdens de bestorming van overheidsgebouwen. Volgens Braziliaanse media zit hij nu in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Timothée Chalamet moest al zeven jaar geen audities meer doen (en dat veroorzaakt heel wat kritiek)

Als de manager van Timothée Chalamet (27) onthult dat de ‘Dune’-acteur al meer dan zeven jaar geen auditie meer moest doen, kan dat op heel wat kritiek rekenen. Twitter ontploft met reacties die hem beschuldigen van overdreven privileges en een voorkeursbehandeling in de filmindustrie. “Het feit dat zwarte mensen met meer dan twintig jaar ervaring nog steeds auditie moeten doen,

Lees meer »