Nieuwsfeed

Concurrentieslag biedt spaarders rendementen van 0,5 tot 1,6 procent

20:19 Na een golf van tariefverhogingen bieden de meeste banken jaarrendementen van 0,5 tot 0,8 procent. Een tiental spaarformules zit aan 1 procent of meer, blijkt uit een analyse van De Tijd.

Krantenkoppen in België

Collectieve ontslagen op laagste peil in meer dan tien jaar

Vorig jaar hebben 61 bedrijven een intentie aangekondigd om over te gaan tot een collectief ontslag. Daarbij kwamen 3.705 jobs op het spel te staan. Het gaat om de laagste cijfers sinds minstens 2010, zo blijkt uit een rapport van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Lees meer »

Allereerste Wednesday Addams overleden op 64-jarige leeftijd

Lisa Loring, de actrice die van 1964 tot en met 1966 de rol van Wednesday Addams speelde in ‘The Addams Family’ is overleden. Loring, die ook al te zien was in ‘As the World Turns’, is zaterdag op 64-jarige leeftijd overleden na een beroerte. Het nieuws werd bevestigd door haar dochter Vanessa Foumberg.

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Erik van Looy is klaar voor doorbraak in Nederland”

“Erik Van Looy is klaar voor de doorbraak in Nederland met zijn deelname aan De Slimste Mens bij de NPO” zeggen de tv experten. Mark Coenegracht, Desna Lespinoy en Robin Vissenaekens bespreken wat er zich voor- en achter de schermen afspeelt. Ook het nieuwe programma ‘Dagen zonder broer’ van Jeroen Meus werd bekeken. “Jeroen is enorm gegroeid met zijn nieuw

Lees meer »

Versnelde opleiding door hoge nood aan vrachtwagenchauffeurs: 1.400 openstaande vacatures in Oost-Vlaanderen 

In Oost-Vlaanderen kunnen werkzoekenden vanaf nu een versnelde opleiding tot vrachtwagenchauffeur volgen. Het gaat om een initiatief van VDAB Oost-Vlaanderen in samenwerking met vzw Scholing, om een antwoord te bieden op de vele vacatures in de sector. Op een paar maanden tijd worden werkzoekenden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur en ze worden meteen ook in contact gebracht met potentiële werkgevers.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De ‘fouilleerders’ van Abdeslam en co doorbreken stilzwijgen: “Geen míllimeter mogen we die terroristen gunnen, of zijn we al vergeten wat ze hebben gedaan?”

Zélfs hun vrienden weten niet wat hun precieze job bij de politie inhoudt. Dat is: gevaarlijke gevangenen zoals Salah Abdeslam van en naar het terreurproces brengen — én naakt fouilleren. Voor één keer doorbreken de eliteagenten het stilzwijgen. “Als het dan toch zulke brave jongens zijn, geef ze dan snel een enkelband en een taxi om naar hun proces te

Lees meer »