Nieuwsfeed

IN BEELD. Tien keer Pelé in tien iconische foto’s door de jaren heen

Hij droeg het iconische rugnummer tien bij Santos en de Braziliaanse nationale ploeg. Het is dan alleen maar passend om hem met tien iconische of typerende foto’s uit te wuiven. Pelé of Edson Arantes do Nascimento door de jaren heen.

Krantenkoppen in België

Grote redding of vergiftigd geschenk: is het een goed idee om zware tanks te leveren aan Oekraïne?

In Duitsland komt vandaag een brede coalitie van defensieleiders samen op de Amerikaanse luchtmachtbasis van Ramstein. Hét belangrijkste agendapunt: de levering van Duitse tanks aan Oekraïne. Geen eenvoudige kwestie, want de druk op Duitsland neemt toe nu ook Polen en Finland die tanks naar Oekraïne willen sturen. Het Verenigd Koninkrijk besliste vorige week al om dat te doen. Zijn die

Lees meer »

Outsider Nicky Evrard en vriendin en ploegmaat Shari Van Belle over de Gouden Schoen en hun relatie: “Sommige meisjes hadden pas na 2 maanden door dat we een koppel waren”

Flame of the Game, dat was ze op het EK van 2022 meer dan eens. Maar een Gouden Schoen, dat ontbreekt nog op het cv van nationale keepster Nicky Evrard. Voorlopig toch, want mogelijk mag ze die woensdagavond samen met haar vriendin en teamgenoot bij OHL Shari Van Belle in Antwerpen ophalen. Misschien wordt het wel de avond van de

Lees meer »

Gustaph gaat naar Eurovisiesongfestival voor België

Gustaph, Stef Caers (42) uit Antwerpen, zal in mei ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Met zijn nummer ‘Because of you’ scoorde hij een totaal van 278 punten en daarmee bleef hij The Starlings één puntje voor. De zanger kon zijn oren niet geloven. “Ben ik aan het trippen ofzo?”

Lees meer »

Twee jongemannen opgehangen in Iran na dood veiligheidsagent: “Executies om betogers tegen regime af te schrikken”

In Iran zijn opnieuw twee betogers tegen het regime geëxecuteerd. Twee jongemannen zouden, volgens de officiële aanklacht weliswaar, verantwoordelijk zijn voor de dood van een veiligheidsagent en zijn opgehangen. Een van de twee is een karatekampioen voor wie de ouders in een speciale videoboodschap nog genade hadden gevraagd. Er zijn nu al vier betogers geëxecuteerd in Iran, verschillende landen reageren

Lees meer »

Brits ambulancepersoneel legt opnieuw het werk neer

Ambulancepersoneel in Engeland en Wales legt maandag opnieuw het werk stil om hun eisen voor een flinke loonsverhoging kracht bij te zetten. Alleen bij urgente zaken komen ambulances opdagen. Eerder deze maand en in december werd er ook al gestaakt door medewerkers van ambulances, en de actie van maandag is de eerste in een reeks van tien.

Lees meer »

Rusthuisfacturen en levensduurte dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”

Het gemiddelde pensioen in de privé? 1.462 euro bruto per maand. De gemiddelde prijs van een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum? 2.096 euro, zonder supplementen. Een blinde ziet het probleem. Twee gewone gezinnen vertellen u pijnlijk eerlijk wat het is om hun zorgbehoevende bompa Freddy (76) en mamy Olga (86) in huis te nemen, uit liefde én van moetens. “Het is

Lees meer »

‘Belgium’s Next Top Model’ is terug (en jij kan je inschrijven)

Voor elke ‘he’, ‘she’ en ‘they’, voor elk kleurtje of maatje: ‘Belgium’s Next Top Model’ is terug van weggeweest en verschijnt in het najaar van 2023 als tiendelige reeks op Streamz. Veertien modellen zonder professioneel contract proberen zich op te werken in het oog en het hart van een vierkoppige jury. En jij kan een van hen zijn.

Lees meer »