Nieuwsfeed

Juwelier Filip (54) riskeert nu tóch straf voor doodschieten overvaller: “Die dag heeft mijn leven kapotgemaakt”

Alsnog een strafproces én alsnog een dreigende veroordeling. Juwelier Filip Moens (54) uit Oostakker kreeg maandenlang te horen dat er geen proces komt, maar krijgt nu ongelijk. Hij moet zich alsnog verantwoorden omdat hij vier jaar geleden een vluchtende overvaller neerschoot die een half miljoen euro aan juwelen bij hem had gestolen. “Ik moet leven met de gedachte dat ik iemand heb gedood.”

Krantenkoppen in België

Kylie Jenner deelt eindelijk eerste foto’s en naam van zoontje

Het is al van februari vorig jaar geleden dat Kylie Jenner (25) mama geworden is van haar tweede kindje. Het werd een zoontje genaamd Wolf. Een maand later liet de realityster echter weten dat ze alsnog voor een andere naam gekozen had. De nieuwe naam van de jongen bleef al die maanden geheim, maar ondertussen is het moment van de

Lees meer »

Was dodelijk fietsongeval langs Zenne kroniek van een aangekondigd drama? “Als je in de kant belandt, is er geen tegenhouden aan”

Na het drama van zaterdagnacht waarbij een 25-jarige vrouw in de Zenne belandde in Zemst, rijst de vraag of er voldoende aan de veiligheid werd gedacht bij de aanleg van de fietssnelweg F1. De familie van het slachtoffer is – net als heel wat buurtbewoners en passanten – alvast eensluidend in haar conclusie: “Er had een afsluiting langs het gevaarlijk

Lees meer »

Ouders wachten al drie maanden op autopsieverslag van overleden zoontje Finn (4): “Het is niet te vatten. Wat was er mis met ons ‘manneke‘?”

Op 26 oktober overleed het energieke zoontje van Vicky Van Wallendael (34) en Stijn Philips (33) plotsklaps. De vierjarig Finn was opeens ziek geworden, kreeg drie hartstilstanden en een hersenbloeding en overleed de volgende ochtend. Omdat de doodsoorzaak niet duidelijk was, volgde een autopsie. De resultaten daarvan hebben de ouders drie maanden later nog steeds niet mogen ontvangen. “Communiceer alsjeblieft

Lees meer »

“Nog maar 10.000 door Rusland gerekruteerde gevangenen aan front”

Van de 50.000 rekruten die in Russische gevangenissen zijn gerekruteerd voor de oorlog in Oekraïne, zijn er vandaag volgens burgerrechtenactivisten nog maar 10.000 bij de troepen. “De rest is gedood, gewond, verdwenen, heeft zich overgegeven of is gedeserteerd, ook naar Rusland met wapens in de hand”, zegt de niet-gouvernementele organisatie Rus Sidyashchaia (“Rusland achter de tralies”) maandag op haar Telegramkanaal.

Lees meer »

Waarom de Britse tanks een keerpunt zijn in de oorlog

Er rollen binnenkort zware Britse gevechtstanks over het Oekraïense oorlogsfront. Premier Rishi Sunak zette vandaag enigszins verrassend het licht op groen voor de omstreden levering. Volgens voormalig officier Kris Quanten hebben we een keerpunt bereikt in de oorlog. “Als Oekraïne de tanks wil gebruiken om de Krim te heroveren, wordt de nucleaire dreiging weer reëel.”

Lees meer »

Veel celebs zijn fan. Is ‘dry brushing’ of droogborstelen de hype waard? Huidarts: “Het is nuttig vanaf deze leeftijd”

Is ‘dry brushing’ de zoveelste online beautytrend? Neen, je huid onder handen nemen met een droge borstel is al jaren hot and happening onder celebs en kenners. Het zou wonderen doen vóór een scheerbeurt of als anti-agingtechniek. Esthetisch arts Joren Brassine verklaart waarom de faam voor de dry brush terecht is. “Mensen met kleine, ruwe bultjes op de huid zijn

Lees meer »

LIVE. Deadline day draait op volle toeren: oplossing in de maak voor Sambi, Raskin verlaat Standard, Club leent Balanta uit

Deadline day! De wintermercato is aan zijn laatste uren toe in binnen- en buitenland. Wat staat er nog te gebeuren voor de handel sluit om middernacht? Titelfavoriet Racing Genk ziet bijvoorbeeld nog Paul Onuachu vertrekken naar Southampton. Wat kan Anderlecht nog forceren en sneuvelen er nog records in het buitenland? Op deze pagina zit je op de eerste rij om

Lees meer »

Frankrijk en Spanje ondertekenen “verdrag van vriendschap en samenwerking”

De Franse president Emmanuel Macron en de Spaanse premier Pedro Sánchez hebben vandaag in Barcelona een “verdrag van vriendschap en samenwerking” ondertekend. Het verdrag moet de betrekkingen tussen beide landen op het vlak van onder meer migratie, defensie en energie versterken. De twee leiders spraken zich bij die gelegenheid ook uit voor een gezamenlijk antwoord op de Amerikaanse Inflation Reduction

Lees meer »