Nieuwsfeed

LIVE WK DARTS. Gerwyn Price mag blijven dromen van tweede wereldtitel – Ook Clayton stoot door

Gisteravond plaatsten achtereenvolgens Humphries, Price en Clayton zich voor de volgende ronde op het WK Darts, maar het is natuurlijk reikhalzend uitkijken naar de confrontatie tussen Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts van vanmiddag. Welke landgenoot kan zich in Alexander Palace plaatsen voor de kwartfinales van het WK Darts? Volg hier alles op de voet!

Krantenkoppen in België

Kyana Dobbelaere blijft kracht uit betreurde echtgenoot Miguel Van Damme halen: “Hij heeft mij sterk gemaakt. Dat moet ik blijven behouden”

Op 29 maart vorig jaar werd de voetbalwereld in rouw ondergedompeld door het overlijden van Miguel Van Damme. De Cercle-doelman verloor de strijd tegen leukemie en overleed op 28-jarige leeftijd. Hij liet echtgenote Kyana Dobbelaere en dochtertje Camille achter. VTM Nieuws-journaliste Lies Vandenberghe zocht Dobbelaere op voor een openhartig gesprek. “Miguel heeft mij sterk gemaakt”, vertelt ze in bovenstaande video.

Lees meer »

Belgische onderzoekers ontrafelen geheim van langzame hersengroei

Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek en de ULB hebben het geheim achter de trage hersengroei van mensen ontdekt. Dat heeft het VIB donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Het zijn de mitochondriën, de energiefabriekjes van cellen, die zorgen voor de snelheid van de hersenontwikkeling. Het werk van de onderzoekers is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Lees meer »

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. “Vlinders in de buik”: Van den Bergh opent eerste minitoernooi in uitverkocht Belfast tegen Clayton, start hij met een knal?

Vanavond gaat de Premier League van start, mét Dimitri Van den Bergh. Hij opent het eerst minitoernooi in Belfast – met 8.000 toeschouwers in een uitverkochte zaal – tegen Jonny Clayton. “Ik heb vlinders in de buik”, zei Dancing Dimi vlak voor zijn openingsmatch. Plaatst hij zich voor de halve finale – later deze avond? Volg het op VTM 2

Lees meer »

Conner Rousseau onder vuur na uitspraken in ‘De tafel van vier’: “Dus kindergeld afpakken is ‘debiel’, maar dit…?”

“Debiel”, zo vond Conner Rousseau het voorstel van Ben Weyts (N-VA) om kindergeld af te pakken van ouders die thuis geen Nederlands spreken met hun kinderen. Nu zegt de voorzitter van Vooruit dat hij ouders wil straffen die weigeren Nederlands te leren. “Een belangrijke nuance”, klinkt het. Vooruit wil bovendien, behalve een schoolplicht voor kleuters, een crècheplicht. Rousseau komt met

Lees meer »

Voorzitter Europees Parlement heeft 14 voorstellen tegen corruptie klaar

Strengere regels voor lobbywerk in het Europees Parlement als middel om een herhaling van het corruptieschandaal te voorkomen waarbij een aantal parlementsleden betrokken zijn. Dat is grosso modo de leidraad van de 14 voorstellen die parlementsvoorzitter Roberta Metsola doet "om het vertrouwen in de Europese besluitvorming te versterken". NOS-correspondente Kysia Hekster kon de voorstellen al inkijken. Metsola bespreekt haar voorstellen

Lees meer »

‘Containerjager’ Bob Van Den Berghe over wereldwijde strijd tegen drugshandel: “Vroeger spraken we over kilo’s, nu over tonnen”

Terwijl de Antwerpse drugsoorlog deze week een dieptepunt bereikte, doet Vlaming Bob Van Den Berghe er alles aan om de internationale trafiek onder controle te krijgen. De gewezen Antwerpse drugsspeurder leert politie en douane hoe ze verdachte containers kunnen identificeren en controleren, als vicehoofd van het Container Control Programme van de ­Verenigde Naties en van de Wereld Douane Organisatie.

Lees meer »

Buurtbewoners die zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge worden met de dood bedreigd: “Dit is onaanvaardbaar”

De zestien buurtbewoners die zich verzetten tegen de komst van het nieuwe stadion van Club Brugge, kregen te maken met doodsbedreigingen. Donderdag werd de omgevingsvergunning voor die nieuwe tempel met 40.000 plaatsen geschrapt, waardoor de protesterende omwonenden plots vogelvrij verklaard lijken. “Ik begrijp de ontgoocheling, maar dit is onaanvaardbaar”, aldus meester Astrid Lippens.

Lees meer »

Vorige week lichte daling van griep- en RSV-besmettingen

De voorbije week hebben iets minder mensen de huisarts bezocht met griepklachten. Toch is er nog steeds sprake van een griepepidemie. Het is afwachten of die epidemie de komende weken nog verder uitbreidt. We zien intussen wel minder RSV-klachten bij kinderen. Die daling kan erop wijzen dat de RSV-epidemie over haar hoogtepunt is.

Lees meer »

Thomas Van Goethem doet grote onthulling: “Deze Nederlandse ging eigenlijk Camille spelen in #LikeMe”

De Ketnetserie #LikeMe had er vandaag helemaal anders kunnen uitzien. De glorieuze rol van Camille Van Beem ging eerst door iemand anders dan Camille Dhont (21) gespeeld worden. “Ik had altijd gedacht dat het personage een Nederlandse zou zijn. Daarom had ik Soraya Gerrits gecast”, onthult bedenker Thomas Van Goethem in ‘Play Café’. Gelukkig voor Camille, is dat toch anders

Lees meer »

Brusselse fietskoerier kritiek na aanrijding met FlixBus

De brandweer van Brussel is rond 16.30 uur opgeroepen voor een ongeval met een bus en een fietskoerier. Daarbij kwam de laatste ongelukkig ten val. Brandweermensen hebben de fietser uit zijn benarde positie bevrijd, waarna de persoon naar het ziekenhuis werd gebracht. Hoe het ongeval gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Lees meer »