Nieuwsfeed

Onderzoekscommissie trekt dagvaarding Trump in

De parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump onderzocht, heeft de dagvaarding tegen de ex-president formeel ingetrokken.

Krantenkoppen in België

Wrak voor Britse kust is Nederlands oorlogsschip uit 17de eeuw

Een scheepswrak dat in 2019 voor de zuidkust van Engeland werd ontdekt, blijkt het Nederlandse oorlogsschip Klein Hollandia te zijn uit de 17e eeuw. Dat heeft onderzoek van een team van Nederlandse en Britse maritiem-archeologen aangetoond. Dat meldt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van de Nederlandse overheid.

Lees meer »

Vlaams Parlement keurt interne staatshervorming goed: er komen 15 regio’s

Het Vlaams Parlement heeft het plan van de Vlaamse regering goedgekeurd, waardoor Vlaanderen opgedeeld wordt in 15 regio’s. Volgens Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) kan op die manier schoon schip worden gemaakt in "de ondoorzichtige brij van bovenlokale samenwerkingsverbanden". Er komen nu 15 regionale samenwerkingsverbanden. Alle Limburgse regio’s vormen één regio.

Lees meer »

Duitsland keurt levering Leopard 2-tanks goed. Wat betekent dit voor de oorlog in Oekraïne? Professor Criekemans beantwoordt uw vragen

Duitsland gaat Leopard 2-tanks leveren aan Oekraïne. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat ook andere landen, zoals Polen, toe om hetzelfde te doen. Over hoeveel tanks gaat het? Hoe snel kunnen die in Oekraïne zijn? Welk verschil maakt dit in de oorlog? En staan we daarmee aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog? Prof. internationale politiek David Criekemans legt uit.

Lees meer »

Europees Parlement geeft geen details over controversiële reis van voorzitter Metsola: “Alle regels nageleefd”

Een woordvoerder van het Europees Parlement heeft, daarnaar gevraagd, geen details willen geven over het verblijf van voorzitter Roberta Metsola en haar echtgenoot in een Frans vijfsterrenhotel, waarvan de kosten betaald werden door een wijngenootschap. De woordvoerder wilde enkel kwijt dat de overnachting gebeurde binnen het kader van Metsola’s mandaat en dat alle verplichtingen op het vlak van veiligheid en

Lees meer »

“Dood aan S.”: drugsmaffia ontvoert per vergissing onschuldige buurman. Turks koppel al wekenlang opgejaagd

De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg zijn aangehouden. De Turkse bewoner B.S. van het pand dat de mannen viseerden is sinds enkele weken een target in het drugsmilieu. Drie weken geleden werd zijn buurman, die een verdieping onder B.S. woont, per vergissing ontvoerd en mishandeld. Een week later werd

Lees meer »

Openbaar ministerie Peru beveelt vrijlating van 192 demonstranten

Het Peruaanse openbaar ministerie heef zondag de vrijlating bevolen van het leeuwendeel van de demonstranten die werden opgepakt bij de ontruiming van een universiteit in hoofdstad Lima. 192 van de 193 gearresteerden, werden vrijgelaten. Een demonstrant moet in de cel blijven omdat er al een aanhoudingsbevel tegen de persoon liep.

Lees meer »

Aantal vrouwen dat eicellen doneert verdubbeld. Mama (29) getuigt: “Ik ging naar het ziekenhuis om mensen te helpen, maar ik had er zelfs geen voor ons eigen gezin”

Steeds meer vrouwen doneren eicellen. Dat blijkt uit cijfers van fertiliteitscentra. In de fertiliteitskliniek van UZ Brussel – de grootste in ons land – gaat het zelfs om een verdubbeling tegenover voor corona. Mama Efka (29) die haar eicellen doneerde, maar dan te horen kreeg dat ze onvruchtbaar was en zelf eicellen nodig had, getuigt: “Ik ga met de deur

Lees meer »