Nieuwsfeed

Opmerkelijke beelden transformeren Antwerp Airport in gigantisch waterpark: “Het kan ook anders”

Antwerp Airport mag tot zeker 2040 blijven bestaan én het aantal vliegbewegingen verhogen. Dat besliste de Vlaamse regering vorige week, met opnieuw tegenstand van burgers en buurgemeenten tot gevolg. Maar de huidige vergunning van de luchthaven verloopt in 2024 en landschapsarchitect Maarten Bral heeft zo zijn eigen plannen met het waardevol stuk grond aan de rand van de stad: “Mechelen heeft De Nekker, Sint-Niklaas heeft De Ster, waar blijft het Antwerps recreatiepark?”

Krantenkoppen in België

Duizenden demonstranten tegen ontruiming Duits “kolendorp” Lützerath, politie chargeert tegen groep gemaskerde actievoerders

Duizenden demonstranten komen op straat tegen de ontruiming van het Duitse kolendorp Lützerath, niet ver van de Belgische grens. De betoging verliep grotendeels rustig, toch moest de politie ook een aantal charges uitvoeren tegen een groep gemaskerde actievoerders. Het dorp wordt ruim twee jaar door klimaatactivisten bezet, die niet willen dat er naar het zwaar vervuilende bruinkool wordt gegraven. Begin

Lees meer »

Amerikaanse politie schiet man met dubbele amputatie dood na steekpartij

Er zijn beelden opgedoken die tonen hoe agenten van de Amerikaanse staat Californië een man met dubbele amputatie achtervolgen. Volgens de politie van Huntington Park waren ze opgeroepen omdat Anthony Lowe (36) iemand had neergestoken en met een slagersmes zwaaide, maar was de man uit zijn rolstoel gesprongen om te vluchten. De video stopt net voor een agent Lowe neerschiet

Lees meer »

Politie-inspecteur Fabrice (34) overleefde ternauwernood gasexplosie in Oostende: “Een oranje gloed… en daarna volgde die ondraaglijke pijn”

“Alles ging in slow motion en ik hoorde geen geluid, precies zoals in een film.” Politie-inspecteur Fabrice Rosseel (34) was een van de zwaarste slachtoffers van de gasontploffing in het centrum van Oostende. Voor het eerst praat hij over die noodlottige dag in oktober. “Terwijl ik het intens voelde branden, hielp een handelaar me zo snel mogelijk uit mijn kleren.”

Lees meer »

Het café waar meer cocaïne werd verkocht dan bier: uitbaters Klein Mariakerke moeten 160.000 euro aan drugsgeld terugbetalen

De uitbaters van café Klein Mariakerke en enkele kompanen zijn maandag veroordeeld wegens inbreuken op de drugswet. Het café werd in het verleden meermaals gesloten, waarna er een grootschalig onderzoek werd gevoerd. De zaak bleek de uitvalsbasis voor een bende die op grote schaal cocaïne verkocht. Al bleek de partner van de uitbater tegen beter weten in te zijn meegesleurd

Lees meer »