Nieuwsfeed

Paul Van Himst: “Pelé was nog beter dan Messi”

Paul Van Himst is een van de Belgische gewezen topvoetballers die met Anderlecht nog tegen het Braziliaanse Santos met Pelé gespeeld heeft. Zijn bewondering voor de Braziliaanse ‘Koning van het Voetbal’ stak hij twee jaar geleden bij de tachtigste verjaardag van Pelé niet weg: “Hij was nog beter dan Messi”, zei Van Himst toen.

Krantenkoppen in België

Chocobaron, Louis Vuitton-baas en luxepaus: tien procent van de rijkste Nederlanders en Fransen woont in ons land

Niet alleen Nutella-baas Giovanni Ferrero (58) waardeert het Belgische belastingsysteem. Vooral ook schatrijke noorder- en zuiderburen vestigen zich hier. “Ons land is voor rijkaards dan ook bijzonder aantrekkelijk”, vertelt professor Michel Maus aan ‘Dag Allemaal’. Al geeft hij toch graag mee dat die buitenlandse miljardairs hier niet helemaal vrij spel krijgen.

Lees meer »

LIVE. Prins Harry noemt voor het eerst namen in nieuwe interviews: “Camilla is gevaarlijk, ze offerde anderen op om zichzelf te redden”

Prins Harry (38) sprak met de Britse journalist Tom Bradby over zijn ervaringen binnen het koningshuis. Het openhartige gesprek over zijn familie, zijn echtgenote en zijn bekommernissen in verband met de monarchie, werd vanavond voor het eerst uitgezonden. Ook een aansluitend interview met de Amerikaanse zender CBS ziet vannacht voor het eerst het licht. Wij volgen alles op de voet.

Lees meer »

Waarom China voor een spionageballon koos en die net nu boven de VS liet vliegen: “Ze wílden ontdekt worden”

Een ballon, begot. Om het Amerikaanse vasteland en vooral sites met kernwapens te bespioneren. Daar beschuldigt het Pentagon China van. Maar waarom gebruikt een land met gesofisticeerde satellieten een achterhaald toestel om dat te doen? En kan dit voor nog meer spanning zorgen tussen beide landen? “Ze wílden ontdekt worden”, zegt militair expert Luc De Vos (KU Leuven).

Lees meer »

Julie Vermeire en Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou over ‘Een Echte Job’: “Toen ik meer succes begon te krijgen, kwamen de haatreacties”

Ze zitten in een totaal andere fase van hun leven, en toch werden Julie Vermeire (24) en Ketnetwrapper Sarah Mouhamou (27) hechte vriendinnen. Met dank aan ‘Een Echte Job’, het VTM-programma dat voor hen allebei een serieuze uitdaging bleek, vertellen ze in Dag Allemaal. “Toen een lief omaatje me zei dat ze een last was, brak mijn hart.” Een gesprek

Lees meer »

Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishandeling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsjeblieft niet zien”

De familie van Tyre Nichols (29), de zwarte man die stierf nadat hij drie weken geleden zwaar mishandeld werd door vijf zwarte agenten in Memphis, Tennessee, heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de dood van de jongeman en de juridische stappen die ze ondernemen. De snelle actie tegen de betrokken agenten moeten een blauwdruk worden voor de toekomst, beklemtoont hun

Lees meer »

Vrouwelijk ex-parlementslid thuis vermoord in Kaboel

De Afghaanse politica Mursal Nabizada is zaterdagnacht omstreeks 3 uur vermoord in haar woning in Kaboel. De schutters brachten ook een van haar lijfwachten om het leven. Nabizada zetelde van 2019 tot aan de machtsgreep door de taliban in het parlement. Ze weigerde haar land te verlaten, ook toen ze de kans daartoe kreeg.

Lees meer »

Gynaecoloog (70) die vrouwen met eigen sperma bevrucht zou hebben, moet niet naar de rechtbank: “We weten absoluut zéker dat hij het deed”

De gynaecoloog uit Torhout die midden jaren 80 met zijn eigen sperma kunstmatige inseminaties zou hebben uitgevoerd bij vrouwen, moet zich niet voor de rechtbank verantwoorden. De zaak tegen Geert V. (70) is verjaard. Opvallend: volgens het parket ontkent de gynaecoloog alle feiten, terwijl hij midden vorig jaar nog liet verstaan “dat hij alleen maar mensen wou helpen.” Bij de

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE: “De Wever vergelijkt zich met Dehaene. Die draait zich waarschijnlijk om in zijn graf”

Bicefaal. Moeilijk woord. En dan was er nog het verschil tussen een extralegale en een illegale staatshervorming. Het kon nauwelijks verbazen dat N-VA-voorzitter Bart De Wever achteraf vond dat hij hélemaal verkeerd begrepen was. Maar wat bedoelde hij nu écht? “De vergelijking met Jean-Luc Dehaene gaat in elk geval op geen enkele manier op”, zegt hoofdredactrice Liesbeth Van Impe in

Lees meer »

11 Limburgse internaten dreigen te verdwijnen tenzij ze fusioneren. “De wachtlijsten voor jongerenwelzijn zullen nog langer worden”

11 van de 14 Limburgse internaten van het vrij onderwijs dreigen te moeten sluiten, tenzij ze fusioneren. De Vlaamse overheid werkt momenteel nieuwe regels uit voor de internaten. Zo zullen de internaten minstens 65 leerlingen moeten opvangen. Wie onder die norm valt moet samenwerken met een ander internaat of stoppen. Dat is het geval voor het internaat van het Sint-Franciscuscollege

Lees meer »