Nieuwsfeed

Test-Aankoop geen voorstander van digitale systeem voor statiegeld blikjes en plastic flessen: “Sluit mensen uit” 

Vlaanderen wil volgend jaar experimenteren met een digitaal systeem voor statiegeld op blikjes en plastic flessen. "Een gebruiksvriendelijk systeem voor de consument", luidt het. Wordt er rekening gehouden met elke consument? "Opnieuw zijn de mensen die digitaal niet mee zijn slachtoffer", reageert Laura Clays van de consumentenorganisatie Test-Aankoop.

Krantenkoppen in België

De man die zijn paarden naar het slagveld stuurt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het zijn strijders met goesting om te gaan”

“Hou je klaar voor het betere hakwerk.” Woorden van Tom Waes aan het begin van Het verhaal van Vlaanderen over de Guldensporenslag. Toch is er één man die vol vertrouwen zijn paarden tussen de zwaarden en goedendags het slagveld op stuurt. Dietrich Verzele, de horsemaster uit Oudenaarde, heeft van film- en showpaarden zijn levenswerk gemaakt. “Wij brengen de paarden waar

Lees meer »

Vlaanderen gaat studentenkamers in kaart brengen

Het Steunpunt Wonen zal dit jaar een onderzoek uitvoeren naar de opstart van een monitoringssysteem voor de vraag naar en het aanbod aan studentenkamers in Vlaanderen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Zij reageert tevreden op de plannen. “Meten is weten: door zicht te krijgen op het

Lees meer »

Diplomatieke crisis vermijden of boodschap aan Rusland? Waarom “Duitsland Polen niet in de weg zal staan” in levering tanks aan Oekraïne

“Duitsland zal Polen niet in de weg staan als het Leopard 2-tanks naar Oekraïne stuurt”, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zondag. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz – van wie de beslissing afhangt – houdt nochtans al dagenlang de lippen stijf op elkaar als het over de levering van Leopard 2-tanks aan Oekraïne gaat. Spreekt Baerbock voor

Lees meer »

Begrotingen steden en gemeenten blijven op koers ondanks energiecrisis

Ondanks de stijgende kosten blijven de financiën van de Vlaamse lokale besturen gezond. Zo blijven de schulden van de steden en gemeenten onder controle en vallen de lokale investeringen niet stil ondanks de sterk gestegen kosten voor energie, personeel en sociale steun. Dat blijkt uit een analyse van de begrotingen van 292 van de 300 lokale besturen die Vlaams minister

Lees meer »

Politie verspreidt naam en foto van verdachte van schietpartij in Nederlandse Zwijndrecht: “Hij is vuurwapengevaarlijk”

De Nederlandse politie heeft vanochtend de identiteit van de vermoedelijke schutter bij een Zwijndrechts winkelcentrum bekendgemaakt. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij is 1,70 meter lang en nog altijd spoorloos. De politie verdenkt Vuong van het neerschieten van een 66-jarige moeder en haar 38-jarige dochter op klaarlichte dag bij winkelcentrum Walburg in het Nederlandse Zwijndrecht. Bij het

Lees meer »

Natali Broods kiest als ‘Master’ haar tien beste films op Filmfestival Oostende: “Er was een tijd dat ik me écht verloor in losse contacten”

Dora Van der Groen zag geen actrice in haar, maar intussen dartelt Natali Broods (46) al jaren tussen de planken, het scherm en de bioscoop. Als ‘Master’ van het Filmfestival Oostende koos ze tien films die haar onder de huid kropen en linkt ze de thema’s aan eigen ervaringen. Zo vertelt de actrice over de band met haar familie, de

Lees meer »