Nieuwsfeed

Aan de feesttafel bij Boris, die met zijn gezin in containerwoning leeft na de bezetting: “Ons huis herbouwen? Daar wagen we ons niet aan tot de Russen weg zijn”

Afgelopen zomer bezochten we Boris in Ozera, een voorstad van Kiev die in het begin van de oorlog bezet werd door de Russen. Hij en zijn gezin waren toen net teruggekeerd naar hun platgebombardeerde huis. We gingen er opnieuw langs, en zagen hoe de familie van zes er nu woont in een container van 30 vierkante meter in hun tuin. Daar kregen we een plekje aan een feesttafel gedekt met zelfgemaakte wijn, een uit de tuin geslachte gans, en varken vanop de ‘oorlogsbarbecue’. “We missen de afgebrande wasmachine en de door tanks kapotgereden akker. Maar we mogen vooral dankbaar zijn dat we nog leven.”

Krantenkoppen in België

Twee jaar na de vroege dood van Kris De Bruyne spelen zoon en dochter op zijn hommageconcert: “Door zijn alzheimer was het alsof we elke dag een stukje moesten afgeven van de persoon die hij was”

Samen met zijn zoon en dochter op een podium staan: het was één van de grootste wensen die Kris De Bruyne (1950-2021) had tijdens zijn leven. Maar door zijn slepende ziekte en vroege dood – de ‘Vlaamse Bob Dylan’ overleed twee jaar geleden in volle coronacrisis – kwam het er nooit van. Binnenkort zien we Klaas (29, drummer) en Hanna

Lees meer »

Malafide praktijken bij goudwisselkantoren blootgelegd: “Bij ‘opkoop van oud goud’-winkels kan je zoiets verwachten”

Betalingen die ver onder de geschatte waarde liggen, foute karaatbepalingen en illegale uitbetalingen in cash: het VRT-programma Factcheckers schetste een weinig flatterend beeld van de goudwisselkantoren in de Antwerpse stationsbuurt. Een goudhandelaar uit de diamantwijk ontkent niet dat er rotte appels tussenzitten. “Maar het is goed dat die praktijken aan het licht komen, dan kunnen de mensen zien dat ik

Lees meer »

Eurosong-favoriete Chérine reageert op heisa rond televoting: “Gustaph is de winnaar. Punt.”

Het publiek heeft gestemd: Gustaph mag ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De keuze is een beetje omstreden: door technische problemen hebben sommige kijkers niet kunnen stemmen en ook The Starlings en Loredana reageerden achteraf teleurgesteld. Maar wat vindt Chérine van alle heisa. Zij was vooraf torenhoog favoriet, maar eindigde toch maar op de vierde plaats. Showbits zocht

Lees meer »

Familie Olivier Vandecasteele: “Vrijdag eindelijk contact gehad via Whatsapp, hij is 25 kilogram vermagerd en probeert zich sterk te houden”

De familie van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al sinds februari 2022 vastgehouden wordt in een Iraanse gevangenis, heeft afgelopen vrijdag contact met de man gehad. Dat hebben zijn zussen Nathalie en Virginie zondag meegedeeld op de betoging aan het Albertinaplein. Zo’n 1.100 mensen hadden daar verzamelen geblazen om de vrijlating van de man te vragen.

Lees meer »