Nieuwsfeed

Afgezette leider van Myanmar Aung San Suu Kyi veroordeeld tot nog eens 7 jaar gevangenis

Aung San Suu Kyi, de afgezette leider van Myanmar, is voor een militaire rechtbank veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van zeven jaar. De nu 77-jarige Nobelprijswinnares moet dus in theorie 33 jaar achter de tralies doorbrengen

Krantenkoppen in België

Welzijnssector lijdt onder niet-indexering van werkingsmiddelen

Steeds meer organisaties en instellingen in de welzijnssector zitten in de rode cijfers. Dat zegt Hendrik Delaruelle, algemeen directeur van het Vlaams Welzijnsverbond, in het VRT-programma ‘De markt’. Instellingen voor kinderopvang, jeugdhulp of gehandicaptenzorg worstelen met snel stijgende kosten, maar moeten het al 10 jaar doen met hetzelfde, niet-geïndexeerde potje werkingsmiddelen. De roep uit de sector klinkt dan ook luid

Lees meer »

Legendarische Graceland gaat naar de drie dochters van Lisa Marie Presley

Het Elvis-imperium is nu voor de drie dochters van Lisa Marie Presley, die op 12 januari overleed aan een hartstilstand op 54-jarige leeftijd. De 33-jarige Riley Keough en de 14-jarige tweeling Finley Aaron Love en Harper Vivienne Ann, worden daarmee de nieuwe eigenaars van Graceland, het legendarische landhuis dat ooit toebehoorde aan Elvis Presley. Dat wordt bevestigd door een vertegenwoordiger

Lees meer »

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi over drie brandend actuele thema’s: “Als oudere kerncentrales nog kunnen functioneren, waarom zou je ze dan niet gebruiken?”

In De Ochtend op Radio 1 is CD&V-voorzitter Sammy Mahdi dieper ingegaan op de drie thema’s die afgelopen week het nieuws beheerste. Zo is hij tevreden over de beslissing om de twee jongste kerncentrales langer open te houden, maar het akkoord volstaat volgens Mahdi niet: “We moeten verderkijken naar de bevoorradingszekerheid tot 2050. Als die oudere kerncentrales nog kunnen functioneren,

Lees meer »

Dreigt er een nieuwe Intifada na de verkiezingen in Israël? Beluister hier de podcast Vranckx & Byloo

Een ruk naar rechts. Dat is hoe je de recente verkiezingen en regeringsvorming in Israël het best kan omschrijven. Verschillende ultraorthodoxe en identitaire politici kregen een zitje in de regering en dat brengt zowel de interne spanningen als die met de Palestijnen naar nieuwe hoogtes. Midden-Oosten-expert en onderzoeker aan de UGent Brigitte Herremans schuift mee aan tafel tijdens de nieuwe

Lees meer »

Scoutsleider Robin (18) sterft in tragisch ongeval: “Hij had vrijdag nog zijn examen rechten afgelegd en was even gaan ontspannen in het jeugdhuis”

Bij een ongeval op het kruispunt van de Dorpsstraat met de Grenadierslaan in Semmerzake (Gavere) is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 18-jarige Robin C. om het leven gekomen. De jonge scoutsleider raakte de boordsteen van het fietspad, verloor de controle over zijn motor en botste tegen een verkeersbord. Hij was op slag dood. “Robin was ook actief

Lees meer »