Nieuwsfeed

Aung San Suu Kyi veroordeeld tot nog eens 7 jaar gevangenisstraf in Myanmar

Aung San Suu Kyi, de afgezette leider van Myanmar, is voor een tribunaal van de militaire junta veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van zeven jaar voor corruptie. Dat meldt een bron die nauw betrokken is bij de zaak aan het Franse persagentschap AFP.

Krantenkoppen in België

Gerecht start onderzoek naar moord en driedubbele moordpoging na dood van 11-jarig meisje in Merksem, politie en parket zoeken getuigen en videobeelden

Justitie is een onderzoek gestart voor moord op het 11-jarig meisje dat gisteren omkwam bij de beschieting van een woning in Merksem en voor poging tot moord ten aanzien van haar zusjes en vader die lichtgewond raakten bij het incident. Dat meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht. In het belang van dat onderzoek zijn parket en politie op zoek

Lees meer »

Kan gen van honderdjarigen in de toekomst ons hart met 10 jaar verjongen?

Een antiverouderingsgen, dat ontdekt is bij honderjarigen en zeer vaak voorkomt bij hen, blijkt in het labo de werking van cellen van mensen met hartfalen te verbeteren. Bij oudere muizen draait het gen zelfs de biologische leeftijd van het hart terug met het equivalent van 10 jaar, zo blijkt uit een nieuwe studie. De onderzoekers noemen het een doorbraak die

Lees meer »

Loena Hendrickx grijpt naast het goud

Geen zilver gewonnen, maar goud verloren: ze wist dat ze foutloos moest blijven, maar dat lukte Loena Hendrickx niet. De vicewereldkampioene kwam in haar vrije kür twee keer ten val en verlaat Finland zonder Europese titel.

Lees meer »

“Dankbaar dat niemand tijdsdruk moet ervaren die ik voelde”: “Madam Bakster” is blij met verlenging van termijn om kind te krijgen van overleden partner

"Ik ben ongelooflijk dankbaar dat niemand de enorme tijdsdruk moet ervaren die ik het afgelopen jaar heb gevoeld." Zo reageert Laura Verhulst, "Madam Bakster", uit Gent op het feit dat mensen langer de tijd krijgen om een kind te krijgen van hun overleden partner. Haar verhaal over hoe ze zwanger werd met sperma van haar overleden partner, bracht die bal

Lees meer »

Amerikaans ministerie van Justitie klaagt Google aan voor monopolie op de online advertentiemarkt

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een klacht ingediend tegen technologiebedrijf Google vanwege zijn monopolie op de online reclamemarkt. Het bedrijf heeft vijftien jaar lang met alle middelen geprobeerd om alle concurrenten uit te schakelen die zijn dominante positie bedreigden, schrijft het ministerie. De federale regering en 8 staten vragen aan de rechter om Google te verbieden nog langer advertentieruimte

Lees meer »

Aantal illegale binnenkomers in EU op hoogste niveau sinds 2016

Het aantal illegale binnenkomsten in de Europese Unie is in 2022 met 64 procent gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Daarmee wordt het hoogste niveau bereikt sinds 2016. Zo’n 330.000 mensen zijn de EU binnengekomen en geregistreerd, 45 procent daarvan volgde de Westelijke Balkanroute. Dat laat het Europese agentschap voor de beveiliging van de grenzen, Frontex, vrijdag weten.

Lees meer »

Ministers Verlinden en Van Quickenborne en Antwerpse burgemeester De Wever praten over drugsgeweld: “Constructief overleg”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en haar collega van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hebben vanmiddag samen gezeten met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) over het alsmaar toenemende drugsgerelateerde geweld in Antwerpen. Er zijn nog geen concrete maatregelen afgesproken, maar op 17 februari komt er een volgende overlegronde. Minister Verlinden heeft het over "constructief overleg".

Lees meer »

El Salvador neemt futuristische gevangenis voor 40.000 “terroristen” in gebruik: “Ontsnappen is onmogelijk”

Met veel bombarie, spectaculaire luchtbeelden en een bezoek van de president is in El Salvador een nieuwe gevangenis geopend, met plaats voor maar liefst 40.000 gevangenen een van de grootsten in Centraal-Amerika. Daarmee verdubbelt de capaciteit om gedetineerden op te sluiten in het land, wat door de fel bekritiseerde manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt geen overbodige luxe is.

Lees meer »