Nieuwsfeed

Bewakingscamera’s beschermen vanaf begin volgend jaar kritieke infrastructuur op zee

Vanaf 1 januari kunnen er bewakingscamera’s worden ingezet op de Noordzee om kritieke infrastructuur als windmolens of het toekomstige energie-eiland te beveiligen. Dat meldt minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

Krantenkoppen in België

BEKIJK – Opnieuw feest in Technotempel Fuse na sluiting, maar frustratie blijft: “DJ’s willen niet spelen onder 100 decibel om kwaliteit en intensiteit muziek te behouden”

Na een tijdelijke sluiting is er gisteren voor het eerst weer gedanst in de Brusselse technoclub Fuse. Leefmilieu Brussel legde de club eerder deze maand strenge geluidsnormen en een verplicht sluitingsuur op, na klachten van een buurman. De stad heeft die regels nu een beetje versoepeld, en dus test Fuse of het zo de deuren toch weer kan opengooien.

Lees meer »

Magnette wil het land leiden

Paul Magnette (PS) is de enige kandidaat bij de PS-voorzittersverkiezingen in maart. Maar veel interessanter worden de verkiezingen in 2024. In Le Soir stelt Magnette zich kandidaat-premier.

Lees meer »

Politie gedagvaard voor gebruik geweld op betoging tegen politiegeweld in Brussel

Elf jongeren en de Ligue des droits humains, de Franstalige tegenhanger van de Liga voor Mensenrechten, gaan een burgerlijke vordering indienen tegen de politie, de Belgische staat en Philippe Close, de burgemeester van Brussel voor het gebruik van politiegeweld op een betoging tegen politiegeweld dag op dag twee jaar geleden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en La Libre Belgique

Lees meer »

LIVE DEADLINE DAY. Genk gaat met Anderlecht-target aan de haal, paars-wit schakelt snel en denkt aan Angers-spits – Antwerp wil middenvelder van OHL

Deadline day! De wintermercato is aan zijn laatste uren toe in binnen- en buitenland. Wat staat er nog te gebeuren voor de handel sluit om middernacht? Titelfavoriet Racing Genk ziet bijvoorbeeld nog Paul Onuachu vertrekken naar Southampton. Wat kan Anderlecht nog forceren en sneuvelen er nog records in het buitenland? Op deze pagina zit je op de eerste rij om

Lees meer »

HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor: “Er vloog wel eens een damesslip op het podium, maar die stalkster ging toch te ver”

Een politieman, een loodgieter en een leerkracht. Nee, we hebben het niet over Village People. Samen met nog 22 andere mannen veroverden ze begin de jaren 2000 als ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor de Vlaamse podia. De vrolijke bende bleek plots een even grote hype als de legendarische Betty van Big Brother, die onbewust hun showbizzcarrière lanceerde. Hoe vergaat het de

Lees meer »

Onze speurder waagt zich nú al aan een gokje: zij zitten onder de eerste zeven pakken in ‘The Masked Singer’

Hoogdag voor de liefhebber van zingende BV’s en kleurrijke absurditeit, want het is opnieuw aan de ‘The Masked Singer’ om de vrijdagavond te kapen. Champignon, Mummie, Leeuw, Groot licht, Soaperstar, Skiwi en Raaf openen de debatten. En hoewel de eerste noot nog uit de pakken moet komen, werd er al kwistig met tips en geluidsfragmenten gestrooid. Onze speurder waagt zich

Lees meer »

Hyperactieve kreeftjes, roekeloze vissen: waterleven totaal van slag door antidepressiva en angstremmers

Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica in onze waterlopen zorgen voor hyperactieve kreeftjes en roekeloze vissen. Dat blijkt uit een grote studie uit Nederland. In België is de situatie niet anders. “Eén op de tien Belgen slikt zulke medicijnen, en die stoffen komen terecht in onze waterlopen”, aldus Dirk Halet van het Vlaams Kenniscentrum voor Water (Vlakwa) bij Radio 1. Met

Lees meer »

Staan Karen, Kristel en Kathleen binnenkort na 14 jaar opnieuw samen op het podium?

Ex-K3’tje Kathleen Aerts is even terug in België. Ze spendeerde heel het weekend op de Vakantie Expo in Antwerpen om vakantiegangers warm te maken voor Zuid-Afrika. Kathleen en haar gezin organiseren reizen naar haar tweede thuisland en andere Afrikaanse landen. Ze opende recent ook haar Droom Guesthouse, dat VTM-kijkers leerden kennen in het programma Villa Zuid-Afrika. Jarne trok naar Kathleen

Lees meer »