Nieuwsfeed

Bewoner sterft bij brand in rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe

Bij een beginnende brand in een kamer in een rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe, is in de nacht van donderdag op vrijdag een bewoner om het leven gekomen. Dat meldt de communicatiedienst van de burgemeester van de Brusselse gemeente, Benoît Cerexhe.

Krantenkoppen in België

Wereldwijd problemen met programma’s van Microsoft

Er lijken zich wereldwijd op grote schaal problemen te stellen met computerprogramma’s van het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Onder andere het besturingsprogramma Microsoft 365, het mailprogramma Outlook, en het online gaming-programma Xbox Live kampen met pannes. Microsoft bevestigt de problemen en is een intern onderzoek gestart.

Lees meer »

Inflatie daalt verder: gas opnieuw goedkoper, voeding helemaal niet

Het leven wordt opnieuw minder snel duur. De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in januari gedaald naar 8,05%. Dat is een daling van zo’n 2% tegenover vorige maand. Voor gas betaal je zelfs minder dan een jaar geleden. Al is er wel een grote keerzijde: de prijs van voeding krijgen we maar niet onder controle.

Lees meer »

Verbouwing geboortehuis van Hitler kost veel meer dan gepland

De verbouwing van het geboortehuis van Adolf Hitler in Braunau am Inn gaat Oostenrijk veel meer geld kosten dan gepland. Aanvankelijk werden de uitgaven op zo’n 5 miljoen euro geschat, inmiddels gaat het ministerie van Binnenlandse Zaken ervan uit dat het uiteindelijk zo’n 20 miljoen euro kwijt is aan de verbouwing van het huis.

Lees meer »

Veertien verdachten vervolgd voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

In de zaak over gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub Anderlecht, heeft het federaal parket de raadkamer van Brussel gevraagd om het dossier door te verwijzen naar de correctionele rechter. Zo bericht de krant De Tijd woensdag. Het parket vraagt de vervolging van elf personen en drie vennootschappen voor een waaier aan feiten: oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie,

Lees meer »

‘Probleemdrinker’ mag niet meer rijden na stomdronken ongeval, maar mikt wel op job als luchtverkeersleider: “Grote bedenkingen bij zo’n functie”

M. uit Beveren is in de running voor een job als luchtverkeersleider, maar staat gekend bij de politie als een ‘probleemdrinker’. Hij werd maandag ook nog rij-ongeschikt verklaard na een ongeval met 3,31 promille in het bloed. De politierechter wond er geen doekjes om dat hij zich zorgen maakt om de mogelijke nieuwe job van M.

Lees meer »

KIJK. Agressieve man legt schuld bij Covid-vaccin voor overlijden van familielid en confronteert dokter op brutale wijze

Opvallende beelden zijn opgedoken uit Australië, waar een agressieve man onder meer de spiegel en een ruit van een wagen vernielt. De man, die ondertussen geïdentificeerd is als Edward von Moger, confronteert een dokter met het feit dat een familielid overleden zou zijn. De schuld voor het overlijden legt hij bij het coronavaccin dat door de dokter in kwestie toegediend

Lees meer »

Onderwijsexpert: “Herbekijken van eindtermen lager onderwijs wordt de komende decennia de belangrijkst mogelijke innovatie”

"Het herbekijken van de eindtermen voor het lager onderwijs wordt de belangrijkst mogelijke innovatie voor ons Vlaams onderwijs de komende decennia." Dat zegt onderwijsexpert Tim Surma in "Terzake". Volgens Surma ligt niet alleen het lerarentekort aan de basis van de dalende leerprestaties in het zesde leerjaar. "Ook de leerstof die in het lager onderwijs aangeleerd wordt, is uitermate belangrijk om

Lees meer »