Nieuwsfeed

Bewoner sterft bij kamerbrand in rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe

Bij een beginnende brand in een kamer in een rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe is in de nacht van donderdag op vrijdag een bewoner om het leven gekomen. Dat meldt de communicatiedienst van de burgemeester van de Brusselse gemeente, Benoît Cerexhe.

Krantenkoppen in België

“Ik heb gevochten en alles bereikt wat ik wou”: Spaans boegbeeld van strijd tegen kanker overlijdt op 20-jarige leeftijd

De Spaanse influencer Elena Huelva is op 20-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van kanker. De jongedame dwong enorm veel respect af omdat ze op sociale media openlijk over haar ziekte communiceerde. Ondanks alle pijn en miserie bleef ze het leven door een roze bril bekijken, waardoor ze voor heel wat lotgenoten een hoopgevende inspiratiebron werd. “Ik heb gevochten en

Lees meer »

INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?”

Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor

Lees meer »

Hyperactieve kreeftjes, roekeloze vissen: waterleven totaal van slag door antidepressiva en angstremmers

Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica in onze waterlopen zorgen voor hyperactieve kreeftjes en roekeloze vissen. Dat blijkt uit een grote studie uit Nederland. In België is de situatie niet anders. “Eén op de tien Belgen slikt zulke medicijnen, en die stoffen komen terecht in onze waterlopen”, aldus Dirk Halet van het Vlaams Kenniscentrum voor Water (Vlakwa) bij Radio 1. Met

Lees meer »

UZ Gent beperkt uitstoot door medisch afval in gerecycleerde containers af te voeren

Het Universitair Ziekenhuis Gent slaat vanaf nu gevaarlijk medisch afval op in containers uit gerecycleerd kunststof. Het UZ is, naar eigen zeggen, het eerste Europese ziekenhuis dat de overschakeling maakt. Dat gebeurt om de CO₂-uitstoot te beperken. De containers met het afval moeten immers verbrand worden om besmettingsrisico’s te vermijden. “Door met hergebruikte kunststof te werken wordt de uitstoot met

Lees meer »

KIJK. Agressieve man legt schuld bij Covid-vaccin voor overlijden van familielid en confronteert dokter op brutale wijze

Opvallende beelden zijn opgedoken uit Australië, waar een agressieve man onder meer de spiegel en een ruit van een wagen vernielt. De man, die ondertussen geïdentificeerd is als Edward von Moger, confronteert een dokter met het feit dat een familielid overleden zou zijn. De schuld voor het overlijden legt hij bij het coronavaccin dat door de dokter in kwestie toegediend

Lees meer »

Zomervakantie bijna 12% duurder: wanneer boek je nu het best?

Wablief?! 5.000 euro voor een week met het gezin onder de zon, half pension? Jawel, de zomervakantie is opnieuw een pak duurder geworden, of u het nu veraf of dichtbij zoekt. Voor een buitenlandse pakketreis kwam er in een jaar tijd bijna 12 procent bij. Een verblijf op een bungalowpark of camping in eigen land werd in twee jaar tijd

Lees meer »

Vliegen binnen Europa wordt fors duurder: hoe verder de vlucht, hoe hoger de prijsstijging

Vliegen binnen Europa wordt de komende jaren fors duurder doordat luchtvaartmaatschappijen zullen moeten betalen voor hun CO2-uitstoot én er een hogere belasting op vliegtickets geldt. Hoe verder de vlucht, hoe duurder. Volgens de Milieukoepel Transport & Environment zal de prijs van een vliegticket tussen Parijs en Athene door de uitstootrechten alleen al tegen 2030 stijgen met ruim 40 euro.

Lees meer »

IN BEELD. Zo herken je de beste croissants aan de binnen- én buitenkant. “Het is het moeilijkste dat je als bakker kan maken”

Gisteren trapten de Ambassadeurs du Pain de ‘Week van de Croissant’ af door 49 bakkers te verzamelen in Namen. Het doel? Op zoek gaan naar de lekkerste croissants. Hoe herken je een goede croissant aan de buiten- en binnenkant? En verschillen ze hier met de Franse? Onze journaliste zocht het uit tussen alle deelnemers. “Als croissants mislukken, dan mislukken ze

Lees meer »