Nieuwsfeed

China kan de stroom coviddoden niet meer aan

.

Krantenkoppen in België

Eenzaamste leeuw ter wereld verliest zijn brul in veel te kleine kooi, pas na vijf jaar komt er einde aan zijn lijdensweg

Er is beterschap in zicht voor Ruben, de leeuw die helemaal alleen achterbleef in een verlaten zoo op de Armeens-Azerbeidzjaanse grens. De viervoeter verkast nu naar een reservaat in Zuid-Afrika, waar hij tussen zijn soortgenoten van zijn oude dag zal kunnen genieten. Vijf jaar lang zat hij opgesloten in een veel te krappe kooi. Door de ellendige omstandigheden verloor hij

Lees meer »

Mysterieuze ziekte in Ivoorkust eist al 20 doden

In een dorp in het centrum van het West-Afrikaanse land Ivoorkust zijn sinds december nu al zeker twintig mensen, voornamelijk kinderen, overleden aan een mysterieuze ziekte. Dat blijkt uit een nieuwe balans die het Franse nieuwsagentschap AFP verkreeg via lokale bronnen.

Lees meer »

Na elke nieuwe verkiezing wordt Israël weer wat radicaler

Als de minister van Nationale Veiligheid vooral bekend staat als een relschopper en een oproerkraaier, dan weet je het wel. Het is niet ondenkbaar dat Israël en de Palestijnen afstevenen op een nieuw, groot conflict. We praten erover met Jorn De Cock, die het Midden-Oosten al jaren volgt voor De Standaard.

Lees meer »

Turnleraar (26) die 15-jarig meisje aanrandde in Monfortcollege, nu ook in huidige school op non-actief: “Politie kwam al vragen hoe hij hier functioneerde”

De leerkracht uit Herselt die veroordeeld werd tot twaalf maanden cel met probatie-uitstel voor het aanranden van een 15-jarige leerlinge in het Montfortcollege in Rotselaar, is op non-actief gezet bij zijn huidige werkgever. Jeffrey P. was tot gisteren nog aan de slag als leerkracht in het Kardinaal Van Roey-Instituut in Vorselaar. “Dinsdag heeft hij ons gemeld dat er een vonnis

Lees meer »

Procureur-generaal aangeklaagd in onderzoek naar gigantische explosie in Beiroet

De rechter die belast is met het onderzoek naar de ontploffing in de haven van Beiroet in 2020 heeft de procureur-generaal en drie andere magistraten aangeklaagd vanwege “doodslag”. Dat heeft een ambtenaar van justitie dinsdag bekendgemaakt. Het Libanese openbaar ministerie verwerpt echter de beslissingen van de rechter, en heeft hem verteld dat hij zijn werk niet kan hervatten.

Lees meer »

Hoe stampte onderneemster Conny Vandendriessche (58) haar miljardenbedrijf uit de grond? “Als je van 1 euro 3 euro kan maken, gaat er een wondere wereld open”

Onderneemster Conny Vandendriessche (58) bouwde een internationaal miljardenbedrijf in de hr-sector uit en is gepassioneerd om vrouwen aan het ondernemen te krijgen. De lessen die ze decennialang leerde, en die van andere inspirerende vrouwen, deelt ze in haar boek ‘Dream, Dare, Do’. Wij vroegen de toponderneemster welk advies ze zou geven aan haar 20-jarige zelf en wat haar financiële toppers

Lees meer »

Koningin Mathilde gaat vijftigste verjaardag niet speciaal vieren

Koningin Mathilde viert vrijdag haar vijftigste verjaardag zonder speciale evenementen of vieringen. Ze koos ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken om het belang van mentaal welzijn onder de aandacht te brengen. Dat deed ze door tussen juli en december in alle Belgische provincies en in Brussel wandelingen en fietstochten af te leggen met mensen en organisaties die begaan

Lees meer »