Nieuwsfeed

Controversiële ex-kickbokser Andrew Tate opgepakt op verdenking van mensenhandel en verkrachting

.

Krantenkoppen in België

Het geheim van het “onverwoestbare” Romeinse beton: ongebluste kalk

Hoe het komt dat Romeinse betonnen constructies zo goed de tand des tijds hebben doorstaan, is een vraag die onderzoekers al lang bezig houdt. Een nieuwe studie denkt nu het geheim te hebben doorgrond: de Romeinen pasten zo’n 2000 jaar geleden een speciale techniek toe om hun beton aan te maken: de hete mengeling. Ze gebruikten ongebluste kalk die tijdens

Lees meer »

Dit verandert allemaal op 1 februari

Een nieuwe maand, nieuwe regels en dat is ook zo in februari. Spoorwegmaatschappij NMBS trekt haar tarieven op, het tijdskrediet wordt ingeperkt en wie verwarmt met pellets, kan een aanvraag doen voor een zogenaamde ‘pelletcheque’ ter waarde van 250 euro. Een overzicht.

Lees meer »

Man (26) maakt fatale val tijdens afdaling van hoogste berg van Duitsland, alpiniste (31) komt om in Franse Alpen

Een 26-jarige man is zaterdag omgekomen bij een klimongeval in het Wettersteingebergte in de Duitse deelstaat Beieren. Hij viel vanop een bergkam ongeveer 350 meter naar beneden in steil en rotsachtig terrein, meldt de politie. Ook in Frankrijk viel er een dodelijk slachtoffer tijdens het bergbeklimmen. Een 31-jarige alpiniste overleed zaterdagmiddag nadat ze meerdere honderden meters naar beneden viel in

Lees meer »

Biersommelier test 9 alcoholvrije bieren en is aangenaam verrast: “Dit merk toont de rest hoe het moet”

Alcoholvrij bier stond jarenlang gelijk aan ‘waterig, ‘flets’ en ‘smaakloos’. Gelukkig bracht de tweede generatie alcoholvrije bieren daar veel verandering in. Met welke versies kan je tijdens Tournée Minérale toch nog van een pintje genieten? Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er 9 en legt uit hoe ze gemaakt worden. “Dit bier steekt er echt met kop en schouders bovenuit.”

Lees meer »

Olivier Vandecasteele is hongerstaking gestopt

Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die in Iran veroordeeld is tot een celstraf van 40 jaar en 74 zweepslagen na een schijnproces, is niet langer in hongerstaking. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) donderdag gezegd in de Kamer. Zijn gezondheidstoestand zou relatief stabiel zijn, al is hij wel fel vermagerd.

Lees meer »

Buurtwinkel zonder winst en mét expo opent in volkswijk Gent: “Nood aan ontmoeting is groot”

In Gent opent Shoppingcenter Malem de allereerste ‘zonderwinstwinkel’. Initiatiefnemer Koen Vromman kreeg toestemming van de stad om twee maanden met het concept te experimenteren in de volkswijk Malem. "Hier verkopen we basisproducten van andere winkels, zonder extra kosten. De behoefte aan een buurtwinkel en sociaal contact is groot", klinkt het. In de etalage staan niet enkel producten, maar is er

Lees meer »

300.000 werknemers hebben plots pak minder verlof

Liefst 300.000 Belgen moeten het dit jaar plots met minder vakantiedagen doen. Dat heeft alles te maken met de coronawerkloosheid waar bedrijven hun werknemers tijdens de eerste helft van vorig jaar nog op konden zetten. ‘En ook mijn vakantiegeld zal zakken. Een stevige streep door de rekening’, vertelt Tom (43).

Lees meer »