Nieuwsfeed

Dé keukentrends van 2023: voor ieder wat wils, of je nu van minimalistisch of van gezellige combinaties houdt

Hou je van gesloten kasten en een strak design? Ben je eerder fan van natuurlijke materialen en dito kleuren? Of mag jouw keuken ‘er een hoekje af’ hebben? Ontdek met deze tips van bouwsite Livios welk keukentype jij bent en hoe je dat in 2023 vertaalt naar jouw droomkeuken.

Krantenkoppen in België

Voor ruim 200 Antwerpse kinderen is er geen plaats op school

Terwijl het debat woedt over de kennis van het Nederlands van kindjes in de (kleuter)klas, wijst de Antwerpse schooldirecteur Karin Heremans erop dat honderden jonge nieuwkomers niet naar school gaan omdat er te weinig plaats is in de Okan-klassen. In Antwerpen alleen al staan 234 kinderen op de wachtlijst.

Lees meer »

Staking legt Britse hulpdiensten lam

Een nationale staking legt de hulpdiensten woensdag lam in grote delen van Groot-Brittannië. Zowat 25.000 spoedartsen, ambulanciers en medewerkers van noodcentrales hebben in Engeland en Wales het werk neergelegd. Huisartsen en apothekers zijn woensdag wel aan de slag.

Lees meer »

Godsdienst en zedenleer worden optioneel in officieel onderwijs Franstalig België

Vanaf september 2024 zouden de lessen godsdienst of zedenleer geleidelijk kunnen verdwijnen uit het lessenrooster van het officiële onderwijs in Franstalig België. In de plaats zouden lesuren filosofie en burgerschap komen, zo schrijft Le Soir. Het gaat om een oriëntatienota waarover de regering van de Franse gemeenschap het overleg is opgestart met de betrokken onderwijsnetten en vakbonden.

Lees meer »

Jongetje (6) schiet lerares neer op Amerikaanse school

Een woordenwisseling op een Amerikaanse basisschool is vrijdagmiddag geëindigd met een schietpartij waarbij een 6-jarige jongen op zijn lerares schoot. Zij raakte daarbij zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden Amerikaanse media. De politie heeft de 6-jarige gearresteerd.

Lees meer »

Ouders van 8-jarig meisje reageren nadat jongeman haar in elkaar slaat op Antwerps pleintje: “Ongelofelijk dat hij alweer vrij rondloopt”

“Ik snap niet dat die gast al op vrije voeten is.” Dat zeggen de ouders van het 8-jarig meisje dat woensdag op een Antwerps speelplein uit het niets in elkaar werd geslagen. De 21-jarige dader werd eerst opgepakt, maar nadien terug vrijgelaten. “Als hij niet in de cel behoort, dan wel in een instelling. Zo’n laffe daad kan je gewoonweg

Lees meer »

Fruittelers in Haspengouw blijven zoeken naar nieuwe teelten en variëteiten

De groente- en fruitveiling van Belorta in Borgloon heeft vorig jaar voor 124 miljoen euro fruit op de markt gebracht. Toch maakte de fruitsector in Haspengouw opnieuw een moeilijk jaar door. Vooral de appelteelt heeft te lijden onder de internationale concurrentie en de oorlog in Oekraïne. Belorta moedigt telers daarom aan om in te zetten op nieuwe variëteiten en nieuwe

Lees meer »