Nieuwsfeed

“De schaduw van een dictator”: Zelensky ondertekent wet die staatscontrole over Oekraïense media aanscherpt

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een omstreden mediawet ondertekend. Volgens de Oekraïense autoriteiten is de wet bedoeld om Russische propaganda te bestrijden, maar journalisten beschouwen het als een poging om censuur in te voeren.

Krantenkoppen in België

Scoutsleider Robin (18) sterft in tragisch ongeval: “Hij had vrijdag nog zijn examen rechten afgelegd en was even gaan ontspannen in het jeugdhuis”

Bij een ongeval op het kruispunt van de Dorpsstraat met de Grenadierslaan in Semmerzake (Gavere) is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 18-jarige Robin C. om het leven gekomen. De jonge scoutsleider raakte de boordsteen van het fietspad, verloor de controle over zijn motor en botste tegen een verkeersbord. Hij was op slag dood. “Robin was ook actief

Lees meer »

Tesla dicht bij deal over bouw nieuwe fabriek Indonesië

Tesla is dicht bij een voorlopige deal met de Indonesische overheid over de bouw van een fabriek in het land. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Volgens de ingewijden zouden bij die nieuwe fabriek jaarlijks wel een miljoen elektrische auto’s van Tesla van de band kunnen gaan rollen.

Lees meer »

Donald Trump vraagt officieel om opnieuw op Facebook te mogen

Donald Trump heeft officieel gevraagd om te mogen terugkeren op Facebook. Dat heeft zijn campagneteam bekendgemaakt. "Je mag een presidentskandidaat niet monddood maken." De advocaat van de voormalige Amerikaanse president heeft een brief gestuurd naar Mark Zuckerberg, de oprichter van het platform. Daarin vraagt hij een vergadering om de snelle terugkeer van Trump op het sociale netwerk te bespreken.

Lees meer »

Californië roept noodtoestand uit wegens winterstorm

Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft woensdag lokale tijd de noodtoestand uitgeroepen in aanloop naar de grote winterstorm die woensdag en donderdag over de Amerikaanse staat zal trekken. De storm gaat naar verwachting gepaard met hevige regen- en sneeuwbuien en zware windstoten. Ook wordt rekening gehouden met overstromingen. Voor verschillende steden in het noorden van de staat gelden evacuatiebevelen.

Lees meer »