Nieuwsfeed

Dubbel zoveel verkeersongevallen tijdens oudejaarsnacht: bij een derde ervan is alcohol gemoeid

Bij een op de drie verkeersongevallen tijdens de oudejaarsnacht is een dronken bestuurder betrokken. Dat blijkt uit een analyse van verkeersinstituut Vias. Tijdens de nacht tussen oud en nieuw gebeuren doorgaans aanzienlijk meer ongevallen. Gemiddeld gaat het om 63 ongevallen met gewonden of doden, tegenover gemiddeld 30 tijdens de andere nachten in december en januari.

Krantenkoppen in België

KIJK. Van Genk dat transfer van Anderlecht kaapte tot de monsterdeal rond Enzo Fernandez: Marc Degryse bespreekt de opvallendste transfers

De wintermercato zit erop. Met een opvallend staaltje transfer kapen op Deadline Day. Als vervanger van Paul Onuachu – voor 21 miljoen naar Southampton – haalde Racing Genk met Tolu Arokodare een spits die Anderlecht ook wou. “Pijnlijk voor Anderlecht, de hele transferperiode is een mislukking geworden voor hen”, zegt Marc Degryse in bovenstaande video.

Lees meer »

“Alleen ambtenaren kunnen een woon-zorgcentrum betalen zonder te hebben gespaard”: Paul D’Hoore legt uit hoe je voldoende opzij zet voor je pensioen

Uit cijfers van de financiële toezichthouder FSMA blijkt dat de gemiddelde Belg een vermogen van 58.635 euro heeft opgebouwd wanneer hij met pensioen gaat. Maar… die spaarpot is ongelijk verdeeld. Heel wat Vlamingen hebben weinig of niks opzijgezet. Kom je dan toe met een pensioen van 1.200 euro? Financieel expert Paul D’Hoore legt in Dag Allemaal één en ander uit.

Lees meer »

Wilfried brengt een ode aan zijn overleden vrouw Ghislaine Nuytten. “Ik kóéster mijn verdriet. Zo blijft ze bij me”

Een jaar geleden overleed topmodel en tv-presentatrice Ghislaine Nuytten. Haar partner, Wilfried Hendrickx, pent voor ons zijn herinneringen aan haar neer: een prachtige lofzang op hun liefde en een intriest relaas van Ghislaines laatste, zieke momenten. “Het beeld van haar dood krijg ik niet uit mijn hoofd. Ghislaine die de pijn verbijt en me radeloos en angstig aankijkt. En dan

Lees meer »

Vlaanderen definitief opgesplitst in vijftien regio’s

Het Vlaams Parlement heeft het decreet over de regiovorming goedgekeurd. Vlaanderen wordt daarmee officieel opgesplitst in vijftien regio’s. De bedoeling is om de bestuurlijke versnippering tegen te gaan en een einde te maken aan het kluwen van lokale samenwerkingen tussen onder meer afvalintercommunales, politiezones en hulpverleningszones.

Lees meer »

Bokslegende Mike Tyson aangeklaagd voor verkrachting begin jaren 90

Amerikaans oud-bokskampioen Mike Tyson wordt ervan beschuldigd een vrouw te hebben verkracht in het begin van de jaren 90. Het slachtoffer heeft Tyson aangeklaagd, zo bevestigen gerechtelijke bronnen. Tyson werd in het verleden al schuldig bevonden aan het verkrachten van het model Desiree Washington in 1992. Washington was toen achttien jaar oud. Tyson zat hiervoor drie jaar in de cel.

Lees meer »

KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak

De procureur-generaal van New York heeft een rechter gevraagd om sancties op te leggen aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, zijn volwassen kinderen, de Trump Organization en hun advocaten. Ze doet dat vanwege hun ‘aantoonbaar onjuiste’ antwoorden op haar fraudezaak van 250 miljoen dollar tegen hen. Op nieuwe videobeelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe Trump zich tijdens

Lees meer »

Vader en zoon dood teruggevonden in woning, moeder en andere kinderen kritiek: parket gaat uit van CO-vergiftiging

In Hooglede, een deelgemeente van Roeselare, zijn vanochtend een vader en zoon thuis dood. Rond 9.30 uur werden ambulances opgeroepen naar de Honzebroekstraat. De hulpverleners troffen buiten de overleden vader en zoon, ook de moeder en twee andere zonen aan. Zij waren bewusteloos en vechten momenteel voor hun leven. Vermoedelijk is het drama het gevolg van een CO-vergiftiging.

Lees meer »

Chinese ingenieur krijgt acht jaar celstraf in VS voor spionage

Een Chinese ingenieur is door een speciale rechtbank in de Amerikaanse staat Illinois veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in de VS voor spionage. Hij zou China informatie hebben verstrekt over mogelijke rekruteringsdoelen. De 31-jarige Ji Chaoqun was in september al schuldig bevonden aan “illegaal optreden als agent van een buitenlandse regering” en het “afleggen van valse verklaringen”.

Lees meer »

Poetin nog altijd woedend over westerse wapens voor Oekraïne: “We zullen meer dan alleen tanks inzetten om terug te slaan”

Moskou is nog altijd woedend over de westerse wapenleveringen aan Oekraïne. Als tegenreactie dreigt Rusland met zijn troepen nog dieper het land binnen te trekken, aldus de minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Ook de Russische president Vladimir Poetin haalde vandaag uit naar Duitsland, die na lang aarzelen toch tanks gaat sturen: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks.”

Lees meer »