Nieuwsfeed

Het geheim van ‘Emily in Paris’, het verguisde, maar razend populaire Netflix-niemendalletje

De reeks werd verguisd, uitgelachen en zorgt al van bij de start voor bakken kritiek. Toch is ‘Emily in Paris’ nu al drie seizoenen één van de grootste publiekstrekkers op Netflix. Waar zit de genialiteit van het luchtige niemendalletje dat verdacht werd van gesjoemel, Fransen deed steigeren en leidde tot een uitvoerig debat in het Oekraïense parlement?

Krantenkoppen in België

Imec-onderzoekers leggen met speciale camera basis voor betere opsporing bij patiënten van traag groeiende hersentumoren

Onderzoekers van het Leuvense technologiecentrum imec hebben een veelbelovende manier ontwikkeld om laaggradige gliomen op te sporen in vivo, in levend weefsel van patiënten. De ontdekking zou chirurgen op termijn in staat moeten stellen om deze traag groeiende hersentumoren makkelijker te detecteren tijdens operaties en beter te verwijderen. Voor patiënten zou dat een groot verschil maken. De doorbraak kwam er

Lees meer »

Veel vrouwen hebben last van het ‘post-pilsyndroom’. Gynaecologen geven advies: “Kan 3 tot 6 maanden duren”

Steeds meer vrouwen stoppen met de pil. En dan komen de kwaaltjes: acne, extra kilo’s, pijnlijkere maandstonden, vermoeidheid. Het heeft zelfs een naam: het ‘post-pilsyndroom’. Heb je er altijd onvermijdelijk last van? Wat gebeurt er in je lijf? En wat kan je doen om te stoppen zónder kwaaltjes? Drie gynaecologen geven raad. “Let op, de eerste maanden na je laatste

Lees meer »

45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriedoder Jeffrey Dahmer

In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar cel voor ontvoering en poging tot moord op iemand die hij via datingapp Grindr had ontmoet. De 21-jarige Chance Seneca noemde het bij de LGBTQ+gemeenschap populaire platform een “jachtgebied”. Hij liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien jongens en mannen ombracht nadat

Lees meer »

Op bezoek bij Red Lion Nicolas De Kerpel, net voor het WK in India: “Ik woon vlak over de Expo waar we trainen, en had het niet beter kunnen treffen”

Op het WK in India kon onze nationale hockeyploeg, de Red Lions, de wereldtitel helaas niet verlengen. Zonde, want de hele ploeg heeft er maandenlang stevig voor getraind in Antwerp Expo. Aanvaller Nicolas De Kerpel (29) woont tegenover de Expo, in een luxueus dakappartement. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt bracht hem en zijn verloofde net voor het WK een bezoekje. “De

Lees meer »