Nieuwsfeed

Makro in Deurne gaat vandaag voor de laatste keer open: meteen meer dan 200 klanten

De Makro in Deurne is vandaag (vrijdag) voor de allerlaatste keer open gegaan. Rond 6.45 uur stonden er een dertigtal mensen aan de schuiven aan de ingang. De winkel opende om 7.15 uur de deuren, toen waren er zo’n tweehonderd klanten.

Krantenkoppen in België

HLN ONDERZOEK. Online vastgoedvergelijker stuurt klanten altijd naar eigen kantoor: “We moesten de andere makelaars nog contacteren”

Wie nog een makelaar zoekt om een huis of appartement te verkopen, let best goed op. Sommige websites die je helpen om het beste immokantoor te vinden, misleiden hun klanten. Dat ontdekte de onderzoeksredactie van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Zo belooft één website een vergelijking tussen meer dan 200 makelaars, maar uiteindelijk belanden je gegevens telkens bij hetzelfde

Lees meer »

Nieuwe hagedissoort ontdekt in Peru

Een groep wetenschappers heeft een nieuwe hagedissoort ontdekt in een natuurreservaat in Cuzco, in het zuidoosten van Peru. Dat heeft het nationale agentschap verantwoordelijk voor het behoud van beschermde natuurgebieden maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Standard wil Zinho Vanheusden terug naar Luik halen

Standard heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om Zinho Vanheusden (23) terug naar Luik te halen. De centrumverdediger wordt momenteel door Inter Milaan verhuurd aan het Nederlandse AZ Alkmaar, maar zou niet onwelwillend tegenover een overstap naar de club van zijn hart staan.

Lees meer »

Beloftevolle voetballer Jochen (23) vecht tegen lymfeklierkanker, papa begint steunactie: “Ik twijfelde om zijn verhaal naar buiten te brengen, maar de respons is énorm”

Hij keek uit naar een job, droomde van een vast stekje voor hem en zijn vriendin én zijn voetbalcarrière zat stevig in de lift. Net op het moment dat zijn volwassen leven een vlucht zou nemen, krijgt de beloftevolle voetballer Jochen Van Wambeke (23) van dokters een hard verdict: hij staat voor een zware strijd tegen de ziekte van Hodgkin,

Lees meer »

Eén op zeven kleuters in Vlaamse scholen kampt met taalachterstand: “We moeten sterker kunnen ingrijpen in regio’s waar slecht gescoord wordt”

Van alle kleuters in het derde jaar hebben zo’n 1.200 kinderen extra taalondersteuning nodig. Nog eens 500 anderen moeten intensieve begeleiding volgen om Nederlands te leren. Dat blijkt uit de tweede editie van de ‘koala-test’, die de taalachterstand bij kleuters in kaart brengt. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA): “Als pakweg 1 op 4 kleuters in de klas te beperkt Nederlands begrijpt,

Lees meer »

Recordaantal Belgen wijzigden van naam in 2022, Sebastiaan (47) wil dat ook: “Telkens als ik mijn achternaam hoor, voel ik de pijn”

Nooit eerder lieten zoveel mensen hun voor- of familienaam aanpassen als in 2022. 5.104 Belgen wijzigden het afgelopen jaar hun voornaam, 1.120 landgenoten kozen een nieuwe achternaam. De toename is het gevolg van een versoepelde procedure. “Ik wil een andere achternaam omdat ik verstoten ben geweest door mijn familie”, zegt Sebastiaan Decoene uit Blankenberge.

Lees meer »

KIJK. Vechtjassen gaan agenten te lijf in Leopoldsburg: “Tweede keer op rij dat we jaar starten met politiegeweld”

Er zijn beelden opgedoken van de vechtpartij in Leopoldsburg waarbij vijf politieagenten gewond raakten. De agenten waren zaterdagnacht opgeroepen om tussen te komen bij een gewelddadig conflict, toen de amokmakers zich tegen hen keerden. “We waren het jaar liever anders gestart”, zegt commissaris Eric Cenens, die vorig jaar veel geweld zag tegen zijn korps. Hij geeft tekst en uitleg bij

Lees meer »

“Wij moeten zelfs attesten schrijven zodat een leerling naar het toilet mag gaan tijdens de les”: 3 dokters over het nijpend huisartsentekort

Wie dringend een huisarts nodig heeft, moet steeds vaker geduld oefenen. Dat heeft alles te maken met het huisartsentekort, dat alleen maar zal toenemen. Voor de oplossing kijken de dokters en experten naar de overheid, maar ook naar de patiënt. “Zo’n zeven consulten per dag zijn gewoon compleet overbodig”, zegt Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica in Dag Allemaal.

Lees meer »

Dochter Margriet Hermans brengt eerste single onder nieuwe artiestennaam uit

Celien Deloof brengt voortaan muziek uit onder een andere naam. In het verleden lanceerde de dochter van Margriet Hermans (68) haar nummers onder de naam Celien. Inmiddels besliste deze laatste om haar carrière onder de naam Celien Hermans verder te zetten. Celien maakt haar naamsverandering ook meteen officieel met de release van haar nieuwe single ‘Tussen jou en mij’.

Lees meer »

Zal ChatGPT onze job vernietigen?

In kranten, tijdschriften, televisie, radio en op sites wordt veel geschreven en gepraat over de "slimme" tool ChatGPT die zonder menselijke inbreng creatieve teksten kan maken. Wat zijn de gevolgen voor jobs? Kan dit onze creativiteit overbodig maken?

Lees meer »

Welzijnssector lijdt onder niet-indexering van werkingsmiddelen

Steeds meer organisaties en instellingen in de welzijnssector zitten in de rode cijfers. Dat zegt Hendrik Delaruelle, algemeen directeur van het Vlaams Welzijnsverbond, in het VRT-programma ‘De markt’. Instellingen voor kinderopvang, jeugdhulp of gehandicaptenzorg worstelen met snel stijgende kosten, maar moeten het al 10 jaar doen met hetzelfde, niet-geïndexeerde potje werkingsmiddelen. De roep uit de sector klinkt dan ook luid

Lees meer »