Nieuwsfeed

Nog steeds geen structurele oplossing voor 54 kindjes van gesloten crèche Babilou in Kraainem

Er is nog steeds geen structurele oplossing voor de opvang van 54 kinderen van kinderdagverblijf Babilou in Kraainem. Het Agentschap Opgroeien trok de vergunning van de crèche tijdelijk in omdat er ernstige bezorgdheden waren over de pedagogische kwaliteit. De uitbater van Babilou kreeg twee maanden de tijd om de problemen op te lossen, maar voorlopig is dat nog niet gebeurd.

Krantenkoppen in België

Woonplaats prins Harry en Meghan én Ellen DeGeneres geteisterd door overstromingen: “Dit is waanzin!”

In de Californische stad Montecito moeten inwoners evacueren voor hevige overstromingen. Montecito is de woonplaats van prins Harry en Meghan, alsook van Ellen DeGeneres. Die laatste deelde een filmpje op haar socials waarbij ze aan een gutsende rivier achter haar huis staat. “Dit is waanzin, Moeder Natuur is duidelijk niet blij met ons”, aldus Ellen. Ook in Santa Barbara worden

Lees meer »

Turkije pakt verdachten op voor dreiging Nederlands en Zweeds consulaat

De Turkse inlichtingendienst MIT en de politie zijn een onderzoek gestart naar een mogelijke dreiging dat Islamitische Staat aanslagen wilde plegen op het Nederlandse en het Zweeds consulaat in Istanboel. Die volgde op de rel twee weken geleden in Den Haag en Stockholm rond een verscheuring en een verbranding van een koran. Turkse media melden dat de inlichtingendienst vreesde dat

Lees meer »

Dancefestival Tomorrowland is volledig uitverkocht

Het dancefestival Tomorrowland is volledig uitverkocht. Dat meldt de organisatie vanavond. Vorig jaar telde het festival uitzonderlijk drie weekends om te kunnen herstellen van de afgelastingen door de coronacrisis in 2020 en 2021. Dit jaar is het festival in De Schorre in Boom opnieuw gespreid over twee weekends, meer bepaald van 21 tot en met 23 juli en van 28

Lees meer »

Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

De maker van ChatGPT heeft nu ook een programma waarmee teksten die zijn geproduceerd op basis van kunstmatige intelligentie herkend kunnen worden. Teksten gemaakt door ChatGPT zijn over het algemeen niet zomaar te onderscheiden van teksten geschreven door mensen. ChatGPT levert daardoor problemen op, onder meer in het onderwijs, omdat het programma ook een paper of antwoorden op tentamenvragen kan

Lees meer »

Artsen waarschuwen voor forse toename van neusklachten door cocaïnegebruik, Stefanie getuigt: “Het is volledig weggerot”

Neus-, keel- en oorartsen luiden de alarmbel: er is een forse stijging van neusklachten te wijten aan cocaïnegebruik. “We krijgen elke week meerdere patiënten over de vloer”, zo luidt het. “Echt uit alle lagen van de bevolking: rijk en arm, jong en oud, man en vrouw.” Stefanie (34) gebruikte cocaïne en getuigt over de klachten: “Mijn neusbeen en neustussenschot zijn

Lees meer »

Verkoop fleecedekens helpt koopjesketen Action aan meer omzet

Action heeft zijn verkopen afgelopen jaar flink zien toenemen. De koopjesketen profiteerde onder meer van een veranderd koopgedrag door de hoge inflatie en de energiecrisis. Mensen ging bijvoorbeeld op zoek naar elektrische kachels en betaalbare alternatieven voor verwarming als fleecedekens en dikke truien.

Lees meer »

Londen blokkeert Schotse transgenderwet: “Een schande”

De Britse regering gaat een Schotse transgenderwet blokkeren die het makkelijker maakt voor de wet van geslacht te veranderen. Het is de eerste keer dat Londen op een dergelijke manier ingrijpt en een veto uitspreekt over een Schots wetsvoorstel. De Schotse premier Nicola Sturgeon noemt de Britse blokkade een schande en een frontale aanval op het Schotse parlement, dat vorige

Lees meer »

Beslissende getuigenis taxichauffeur vandaag op programma terreurproces Brussel

Op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 komt woensdag de getuigenis van de taxichauffeur aan bod die de twee zelfmoordterroristen Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui en Mohamed Abrini heeft vervoerd van het safehouse in de Max Roosstraat in Schaarbeek naar de luchthaven. Daarna zullen onderzoeksrechter Patrick De Coster en hoofdonderzoeker Kris Meert verder uit de doeken

Lees meer »