Nieuwsfeed

Online influencer Andrew Tate opgepakt op verdenking van mensenhandel en verkrachting

Online persoonlijkheid Andrew Tate is donderdag opgepakt door de Roemeense politie op verdenking van mensenhandel, verkrachting en lidmaatschap van een georganiseerde criminele bende. Dat meldt persbureau Reuters vrijdag.

Krantenkoppen in België

Rotsschilderingen ontdekt in Frankrijk

In het zuidoosten van Frankrijk zijn meer dan honderd rotsschilderingen van 4.000 jaar oud ontdekt die van de nieuwe steentijd dateren, een vondst van formaat volgens de voorzitter van het Franse instituut Ipaam (Institut de préhistoire et d’archéologie Alpes-Méditerranée).

Lees meer »

Zwarte man overleden na verkeerscontrole in Verenigde Staten: “Hij was weerloos, een menselijke pi­ñata voor de politieagenten”

Andermaal heeft het overlijden van een zwarte man na een politietussenkomst in de Verenigde Staten tot afschuw en verontwaardiging geleid. De 29-jarige Tyre Nichols zou minutenlang door de politie in elkaar geslagen geweest zijn, zo heeft een van de advocaten van de familie maandag meegedeeld op een persconferentie na het bekijken van de beelden van de interventie.

Lees meer »

Peuter die bijna arm en been verloor na hondenbeet groeide op in “schrijnende omstandigheden”: “Hij zat onder het bloed en krijste om zijn mama”

Het jongetje (1,5) uit Ledegem dat woensdag gebeten werd door de hond des huizes moest dan toch geen amputatie ondergaan. Wel werd duidelijk dat het kind in erbarmelijke omstandigheden leefde. Zo werd een grote hoeveelheid drugs gevonden in het huis. De jeugdrechter beslist nu over het lot van de jongen. “Na die hondenbeet zat hij helemaal onder het bloed en

Lees meer »

Man klimt op dak van berucht kraakpand in Brusselse Paleizenstraat

In Schaarbeek is zondagmiddag een man op het dak van het gebouw geklommen dat al enkele maanden bezet is door enkele honderden daklozen, asielzoekers, en mensen in onwettig verblijf. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord. Die had de straat afgesloten voor alle verkeer maar intussen is de man al van het dak afgedaald. Wat de reden was voor zijn

Lees meer »

Vrouwelijk parlementslid doodgeschoten nadat ze Kaboel weigerde te verlaten

Een voormalig Afghaans parlementslid is zaterdagnacht, samen met een van haar lijfwachten, doodgeschoten in haar huis in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat heeft de politie zondag verklaard. Mursal Nabizada (32), die parlementslid was onder de vorige door het Westen gesteunde regering, had geweigerd Afghanistan te ontvluchten toen de taliban in augustus 2021 de macht overnamen.

Lees meer »

Nog twee rivieren in Wallonië in alarmfase voor overstromingen

In Wallonië is voor de Basse Semois en de Vierre dinsdagochtend nog de alarmfase voor overstromingen van kracht. Dat blijkt uit gegevens van de Waalse overheidsdienst SPW. Door de neerslag van de voorbije dagen zijn de peilen en afvoeren op een aantal waterwegen nog steeds verhoogd. Vandaag wordt geen neerslag verwacht, en ook de komende dagen lijkt het overwegend droog

Lees meer »