Nieuwsfeed

Opnieuw nachtelijk luchtalarm in Kiev, Zelensky: “Veel Oekraïense regio’s zonder stroom na rakettenregen”

In de Oekraïense hoofdstad Kiev klinkt in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw het luchtalarm. Even na 2 uur ‘s nachts (lokale tijd) riepen de autoriteiten inwoners van de stad ook via Telegram op om naar de schuilkelder te trekken. Gisteren werd Kiev, samen met een groot aantal andere steden in Oekraïne, ook al bestookt door luchtaanvallen.

Krantenkoppen in België

LIVE. Mogelijke opdoffer voor Anderlecht: overgang Toffolo niet zeker – Amrabat (ex-Club) naar Barça? – volg al het transfernieuws de hele dag bij HLN!

Deadline day! De wintermercato is aan zijn laatste uren toe in binnen- en buitenland. Wat staat er nog te gebeuren voor de handel sluit om middernacht? Ziet titelfavoriet Racing Genk nog Paul Onuachu vertrekken? Wat kan Anderlecht nog forceren en sneuvelen er nog records in het buitenland? Op deze pagina zit je op de eerste rij om alle transferontwikkelingen op

Lees meer »

Dit is de meest verkochte autokleur ter wereld

Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste kleuren zijn voor de carrosserie van nieuwe auto’s. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren schuiven aan de top voor zwart, wit en grijs.

Lees meer »

Werd de arrestatie van Greta Thunberg in scène gezet?

Het ging de wereld rond: beelden van klimaatactiviste Greta Thunberg die gearresteerd werd in het bruinkooldorp Lützerath. Nu wordt er echter op sociale media kwaad gereageerd nadat er video’s verschenen waarop een glimlachende Greta te zien is die vlak voor aan aanhouding poseerde voor de lens van fotografen.

Lees meer »

De laatste overlever van ‘de trein des doods’: “Ik voelde me een welpje bij de scouts, maar ik was op weg naar de plaats van mijn executie”

236. Zo veel gedeporteerden probeerden op 19 april 1943 te ontsnappen uit het twintigste konvooi, de trein met concentratiekamp Auschwitz-Birkenau als eindbestemming. Tachtig jaar na datum brengt fotograaf Jo Struyven het landschap langs het Belgische traject dreigend en donker in beeld. Simon Gronowski, die als 11-jarige uit de trein sprong, is vandaag de laatste getuige. “Ik voelde me een welpje

Lees meer »

Prachtig moment in ‘Een echte job’: An Lemmens mag mee bevalling begeleiden. “Dat was fantastisch, ongelofelijk!”

Een droom komt uit voor presentatrice An Lemmens (42) in ‘Een echte job’. Ze wil graag eens een bevalling bijwonen én die kans komt er sneller dan verwacht. Bij mama Sylvia laat de baby niet langer op zich wachten. Zelfs de cameraploeg wordt overrompeld, waardoor ze het prachtige moment moeten filmen met een iPhone. “Hem mogen vastpakken… Je krijgt echt

Lees meer »

Nieuw record voor buitenlandse investeringen in Vlaanderen

In 2022 investeerden buitenlandse bedrijven 5,26 miljard euro in Vlaanderen: een historisch record. Dat maakte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maandag bekend voor zijn afreis naar het World Economic Forum (WEF) in Davos. Er was een instroom van 278 nieuwe investeringsprojecten, goed voor 6.540 extra jobs, eveneens een nieuw record en 4,7 procent meer dan in 2021.

Lees meer »

Op retraite in een klooster en geridderd door de Queen: zo gaat het nog met Hyacinth Bucket uit ‘Schone Schijn’

De laatste aflevering van ‘Schone Schijn’ – zoals ‘Keeping Up Appearances’ bij ons heet – werd 37 jaar geleden ingeblikt, maar de herhalingen blijven wereldwijd een ruim publiek trekken. Volgens ‘Dag Allemaal’ is het de best verkochte BBC-reeks ooit, niet het minst dankzij de onvergetelijke acteerprestatie van Patricia Routledge (93) als de snobistische Hyacinth Buck… pardon, Bouquet. “Ik wil helemaal

Lees meer »

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez over verlenging van twee kernreactoren: “Op enkele uren van akkoord met Engie”

De federale regering staat op enkele centimeters van een akkoord met Engie over de verlenging van de jongste twee kerncentrales. Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een vooropname voor "De zevende dag". Volgens Bouchez is een akkoord een kwestie van uren, niet noodzakelijk van dagen. Eén van de heikele punten in de onderhandelingen is wie zal betalen voor de berging

Lees meer »

EU-leiders prijzen in Kiev “aanzienlijke inspanningen” van Oekraïne in toetredingsproces

De leiders van de Europese Unie hebben vrijdag op een top met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kiev de “aanzienlijke inspanningen” van Oekraïne op weg naar het EU-lidmaatschap geprezen. “Jouw vastberadenheid om vooruitgang te boeken is indrukwekkend, en laat ons niet vergeten dat je dit doet terwijl je strijdt tegen een agressor”, verklaarde Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, zonder

Lees meer »