Nieuwsfeed

Raf Njotea na het n-woord bij ‘De tafel van vier’: ‘De sfeer bleek heel anders, veel polemischer’

.

Krantenkoppen in België

Wagner-baas “geobsedeerd” door Bachmoet om zout- en gipsmijnen

De “obsessie” van de eigenaar van het Wagner-privéleger met de Oekraïense stad Bachmoet heeft volgens de Verenigde Staten alles te maken met zout- en gipsmijnen in de buurt van die plaats. Wagner-baas Jevgeni Prigozhin, ook een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zou om “financiële redenen” geïnteresseerd zijn in de overname van de mijnen.

Lees meer »

Voormalig woordvoerder N-VA stapt over naar CD&V-kabinet Landbouw

Opmerkelijke transfer achter de schermen van de Vlaamse regering. Bram Bombeek, de voormalige partijwoordvoerder van N-VA, gaat als woordvoerder aan de slag op het kabinet van CD&V-minister van Landbouw Jo Brouns. Dat gebeurt net op het moment dat N-VA en CD&V binnen de regering op gespannen voet leven over enkele belangrijke landbouwdossiers, zoals het stikstofakkoord en het mestactieplan.

Lees meer »

Keukenmes van Loïc Van Impe plots spoorloos in ‘De Buurtpolitie VIPS’: “Kan iemand dat weggenomen hebben?”

In een nieuwe aflevering van ‘De Buurtpolitie VIPS’ helpen Tineke (Nicoline Hummel) en Patrick (Eric Peeters) chef-kok Loïc Van Impe een handje in de keuken voor de maaltijdbedeling van de gemeente. Maar plots blijkt zijn keukenmes verdwenen te zijn. “Waar heb je dat mes gelegd?” Waarop Patrick reageert: “Ik heb het mes terug op zijn plaats gelegd, naast de snijplank.”

Lees meer »

Vrouw brengt handgranaat naar commissariaat Vorst

Een vrouw heeft een handgranaat binnengebracht op het politiecommissariaat van Vorst. Ze had deze gevonden tussen de spullen van haar man, die een verzamelaar is, en besloot de politie in te lichten. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat te vernietigen

Lees meer »

“We moeten beter toekijken op de integriteit van politici”, deontologische commissie zal binnenkort toezien op goed bestuur in gemeenten

Alle gemeenten en districten in Vlaanderen zullen een deontologische commissie moeten oprichten. Dat is het gevolg van een decreet van Tom Ongena (Open Vld), Kris Van Dijck (N-VA) en Brecht Warnez (CD&V) dat dinsdag werd goedgekeurd in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement. Vlaams Belang en Groen sloten zich aan, Vooruit onthield zich. Het voorstel gaat nu naar

Lees meer »

Antwerp Pride 2023 krijgt thema “Braveolution”

De zestiende editie van Antwerp Pride zal werken rond het thema “Braveolution”. Dat is zondagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de organisatie. De Pride wil tijdens het festival, van 9 tot en met 13 augustus, van heel Antwerpen een ‘brave space’ maken, waar de LGBTQIA+ gemeenschap zichzelf kan zijn.

Lees meer »

Niet alleen Duitsland heeft Leopardtanks, ook andere landen hebben ze in de aanbieding. Maar waarom kunnen ook die niet leveren aan Oekraïne?

President Zelenski maakt er geen geheim van: hij wil zo snel mogelijk een levering Leopardtanks in ontvangst nemen. In Oekraïne kijkt iedereen daarvoor naar Duitsland, maar bondskanselier Olaf Scholz blijft voorlopig uiterst voorzichtig. Nochtans bezit Duitsland zelf slechts een vijfde van alle Leopard-tanks. Waarom lijken zij alle beslissingsmacht te hebben?

Lees meer »

Al zeker twaalf doden bij ongeregeldheden in Peru

In de Peruaanse stad Juliaca zijn maandag minstens twaalf personen omgekomen bij gewelddadige botsingen tussen demonstranten en veiligheidstroepen, meldt de ombudsman van het Zuid-Amerikaanse land. De ongeregeldheden vonden plaats bij de luchthaven van de stad in het zuiden van Peru.

Lees meer »