Nieuwsfeed

REEKS. Het wonderjaar van Remco Evenepoel: “‘Niets’ bestaat niet voor hem. Dus is het gewoon ‘alles’”

In een zesdelige reeks analyseren we het wonderjaar van zes Belgische succesverhalen in 2022. Vandaag: Remco Evenepoel, 22 jaar en in 2022 winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta én het WK. Na een seizoen waarin bijna alles lukte, is het vizier intussen gericht op 2023 en de Giro. Bevoorrechte getuigen vanuit de volgwagen van het merendeel van zijn successen waren Klaas Lodewyck (34) en Geert Van Bondt (52): “Zónder ons wint hij ook, hoor. Remco is zo sterk dat hij de rest kapot rijdt.”

Krantenkoppen in België

Tweedeverblijfstaks brengt kustgemeenten 85 miljoen euro op

De Vlaamse steden en gemeenten zullen volgens ramingen in 2023 voor 108,8 miljoen euro aan inkomsten uit de tweedeverblijfstaks halen. De tien kustgemeenten samen zullen bijna vier vijfde van de totale opbrengst in Vlaanderen innen, 85,2 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die De Tijd opvroeg bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Lees meer »

Met deze tips maak je je huis energiezuinig, maar dat zal je wel wat geld kosten

Wie vastgoed koopt, is meer dan ooit bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning. Dat blijkt uit de vastgoedbarometer van ERA. Het prijsverschil tussen goed geïsoleerde huizen met hernieuwbare energiebronnen en oude energieverslindende huizen, was nog nooit zo groot. Volgens een bevraging van ING is nog maar de helft de Belgen bereid een energieverslindend huis te kopen. Daardoor zal

Lees meer »

Korpschef is bezorgd over één van grootste politiedatabanken die offline gaat: “Het wordt heel moeilijk om onze job nog goed te doen”

Eén van de grootste politiedatabanken van ons land gaat volgende woensdag definitief offline. En dat betekent dat de politie (even) wat minder informatie over u zal vinden. De federale politie beloofde een nieuwe databank, maar die is nog niet helemaal klaar. “We gaan nu letterlijk terug naar pen en papier ”, zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust.

Lees meer »

UGent opent nieuw onderzoek naar allereerste gravin van Vlaanderen door tv-programma “Het verhaal van Vlaanderen”

De Universiteit Gent heeft een nieuw onderzoek opgestart naar de allereerste gravin van Vlaanderen. Beenderen die aan haar worden toegeschreven zijn zo’n 20 jaar geleden opgegraven in Gent. Het gaat om een hypothese die nooit verder onderzocht is… tot nu. "Het idee is ontstaan bij de opnames van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ omdat we lang op Tom Waes moesten wachten",

Lees meer »

In Vlaanderen liggen maar liefst 737.534 zonnepanelen, met Oost-Vlaanderen op kop: is het interessant om er nog voor te kiezen?

Het aantal zonnepanelen zit ook dit jaar opnieuw in de lift. 2020 behoudt nog steeds het recordaantal installaties van zonnepanelen met 155.000 gezinnen en bedrijven die voor zonne-energie kozen. Ondertussen liggen er in Vlaanderen in totaal maar liefst 737.534 zonnepanelen op de daken. Maar is het nog steeds interessant om in zonnepanelen te investeren? VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck legt

Lees meer »

Jaimie Vaes getuigt over agressieve Lil Kleine in nieuw interview: “Als er werd ingegrepen door derden, werd dat niet geaccepteerd”

Jaimie Vaes heeft in een interview met de Nederlandse YouTuber Robbert Rodenburg opnieuw uitgehaald naar haar ex-vriend Lil Kleine. De rapper zou haar beste vriend Koen van Dijk, bij onze noorderburen bekend als influencer Koen Kardashian, in 2021 een blauw oog en een gebroken tand geslagen hebben. Vaes heeft haar beste vriend vervolgens gesmeekt om te liegen over het incident.

Lees meer »

Malafide praktijken bij goudwisselkantoren blootgelegd: “Bij ‘opkoop van oud goud’-winkels kan je zoiets verwachten”

Betalingen die ver onder de geschatte waarde liggen, foute karaatbepalingen en illegale uitbetalingen in cash: het VRT-programma Factcheckers schetste een weinig flatterend beeld van de goudwisselkantoren in de Antwerpse stationsbuurt. Een goudhandelaar uit de diamantwijk ontkent niet dat er rotte appels tussenzitten. “Maar het is goed dat die praktijken aan het licht komen, dan kunnen de mensen zien dat ik

Lees meer »

Op zoek naar buitenaards leven: hoe Leuvense planetenjagers het heelal afspeuren naar hun heilige graal

Surrealistische beelden van kleurrijke nevelen, onbereikbare hemellichamen en pasgeboren sterren. Dankzij de gloednieuwe James Webb-ruimtetelescoop kunnen astronomen beter dan ooit planeten buiten onze zonnestelsel bestuderen. Zoals astrochemicus Leen Decin (KU Leuven): zij hielp samen met haar vijftienkoppige Leuvense team de atmosfeer van een mysterieuze gasplaneet ontrafelen. Een belangrijk opstapje naar het echte werk: bewijs vinden van buitenaards leven.

Lees meer »

Medebedenker en stemacteur ‘Rick and Morty’ ontslagen na aanklacht

Justin Roiland (42), die de Amerikaanse animatieserie ‘Rick and Morty’ mede heeft bedacht en ingesproken, mag niet langer meewerken aan de show vanwege een aantijging van huiselijk geweld. De 42-jarige stemacteur zou zich daar in 2020 mogelijk schuldig aan hebben gemaakt tegenover iemand met wie hij destijds datete en samenwoonde. Het kanaal ‘Adult Swim’ heeft daarom besloten de banden met

Lees meer »