Nieuwsfeed

Rouwen om een hypermarkt: ‘Zonder Makro-kaart heb je niet geleefd’

.

Krantenkoppen in België

“Met deze investering hadden we 130% rendement”: ervaren belegger Monique (64) toont haar portefeuille aan onze geldexpert

Monique De Baets (64) uit Lochristi, secretaresse bij beleggersclub Mercurius, is een schoolvoorbeeld van ervaren vrouwelijk beursgeweld. Wat zijn haar beste en slechtste investeringen ooit? En hoe gaat zij te werk? Onze geldexpert Pascal Paepen bestudeert haar keuzes en legt uit waarom een beleggingsclub voor jou als belegger erg voordelig kan zijn. “Het is een soort cultureel erfgoed. Op je

Lees meer »

“Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgrepen blijft technologie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties

De Russische wapenindustrie is onderhevig aan zware westerse sancties. Maar toch draaien de fabrieken op volle toeren en slaagt Moskou er nog steeds in om nieuwe tanks en raketten produceren. Het Oekraïense leger blijft bovendien westerse elektronische componenten ontdekken in wapens die door Russische soldaten aan het front zijn achtergelaten. Hoe is dit mogelijk?

Lees meer »

‘Ze gaan ons protest horen tot in het Élysée’

Voor het eerst in twaalf jaar protesteren alle Franse vakbonden samen. Ze verzetten zich tegen de geplande pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Tienduizenden betogers trekken door de straten van Parijs en ook in andere Franse steden is de mobilisatie groot.

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces ligt opnieuw stil door wrakingsverzoek van advocaten van kopstuk ‘Dikke Nordin’

De ‘Bommen en Granaten’-zaak, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel, ligt voor onbepaalde tijd stil door een wrakingsverzoek. Ook vorig jaar liep de behandeling van het dossier door de correctionele rechtbank in Antwerpen al maanden vertraging op door een wrakingsverzoek, dat uiteindelijk ongegrond werd verklaard. Het is al de derde keer dat de advocaten van hoofdverdachte ‘Dikke Nordin’ E.H.

Lees meer »

Vakbonden verwachten straks 12.000 betogers in Brussel, vrees voor ernstige verkeershinder

Om 10.30 uur start in Brussel een nationale betoging om de werkdruk en personeelstekorten in de zorg-, welzijns- en cultuursector aan te klagen. De vakbonden verwachten minstens 12.000 betogers. Ze eisen onder meer betere loon- en werkvoorwaarden. De Brusselse politie en vervoersmaatschappij MIVB verwachten ernstige verkeershinder, zeker langs de route van de betoging (tussen de treinstations Brussel-Noord en Brussel-Zuid).

Lees meer »

“Ik heb hem 10 jaar gehaat.” Michelle Obama hekelt slechte taakverdeling bij haar thuis: hoe pak je dat aan?

Michelle Obama (58) vertelt openhartig dat ze haar echtgenoot tien jaar lang niet kon uitstaan. Niet alles in hun huwelijk, lees: huishouden, werd eerlijk verdeeld. Nochtans leidt een evenwichtige taakverdeling tot betere carrièrekansen voor de vrouw én een beter seksleven. Twee sociologen geven tips hoe je iedereen in huis spontaan (!) laat meehelpen en komaf maakt met het gekibbel. “Het

Lees meer »