Nieuwsfeed

Ryanair schrapt 128 vluchten dit weekend: hebben de getroffen passagiers recht op een schadevergoeding?

Ryanair schrapt dit weekend 128 vluchten die vertrekken van of aankomen op de luchthaven van Charleroi. Dat komt door een staking van het cabinepersoneel van de vliegtuigmaatschappij. Ook volgend weekend wordt er hinder verwacht. Heb je recht op een schadevergoeding wanneer je als reiziger getroffen wordt? En hoeveel bedraagt die dan? Onze journalist zocht het uit.

Krantenkoppen in België

Wouter (30) en Stefanie (34) verloren hun neustussenschot door cocaïne: “Plots kwamen er vel en bot uit mijn neus”

“‘Als u zo doorgaat, rot uw neus volledig weg’, zei de dokter.” Ex-gebruikers Stefanie (34) en Wouter vertellen hoe ze te horen kregen dat hun cocaïnegebruik hun neustussenschot deed wegrotten en welke complicaties dat met zich meebrengt. Neus- keel- en oorartsen zien opvallend meer patiënten met zware neusklachten door cocaïne. “Schade kan vanaf één keer of pas vanaf de honderdste

Lees meer »

‘Probleemdrinker’ mag niet meer rijden na stomdronken ongeval, maar mikt wel op job als luchtverkeersleider: “Grote bedenkingen bij zo’n functie”

M. uit Beveren is in de running voor een job als luchtverkeersleider, maar staat gekend bij de politie als een ‘probleemdrinker’. Hij werd maandag ook nog rij-ongeschikt verklaard na een ongeval met 3,31 promille in het bloed. De politierechter wond er geen doekjes om dat hij zich zorgen maakt om de mogelijke nieuwe job van M.

Lees meer »

Brexit en falende leiders doen Verenigd Koninkrijk bloeden

Drie jaar geleden stapte het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Maar het is niet dat er in Londen feestelijk vuurwerk wordt afgestoken. Want het land gaat door woelig politiek en economisch water. Komt dat door de slappe politici die het Verenigd Koninkrijk leiden? Of is het de Brexit die helemaal anders is uitgedraaid dan de Britten dachten?

Lees meer »

Mexico verbiedt roken in de openbare ruimte

In Mexico is het voortaan verboden om te roken in de openbare ruimte. Het is een van de meest strikte antirookwetgevingen ter wereld. Bedrijven mogen bovendien niet langer reclame maken voor tabaksproducten. Ze mogen de producten ook niet uitstallen voor de verkoop. Het verbod gaat zondag in.

Lees meer »

Welke medicijnen zijn verborgen dikmakers? “Sommige middelen verminderen de verzadiging, waardoor je maar blijft eten”

Wanneer mensen wat gewicht bijkomen, wordt één factor vaak over het hoofd gezien: medicijnen. “Geneesmiddelen kunnen effectief als bijwerking hebben dat je verzwaart”, zegt apotheker Matthieu Van der Beken. “Maar in sommige behandelingen zijn de voorgeschreven middelen ook wel écht nodig.” Over welke medicatie gaat het? En hoe pak je dat best aan als je merkt dat je er last

Lees meer »

Wie energiepremie niet kreeg, kan die vanaf vandaag aanvragen

Wie de energiepremie voor de maanden november en december op maandag 23 januari nog steeds niet gekregen heeft, kan die vanaf nu aanvragen bij de federale overheidsdienst Economie. Het basispakket elektriciteit en gas bestaat uit een korting van maximaal 392 euro voor gas en elektriciteit samen over twee maanden. De energieleverancier stort die normaliter automatisch of trekt ze af van

Lees meer »