Nieuwsfeed

Ryanair-steward woont met elf collega’s samen in Charleroi en getuigt waarom hij vandaag staakt: ‘Ik werk al 15 jaar bij Ryanair en ik verdien 1.700 euro netto’

.

Krantenkoppen in België

Waarom de Britse tanks een keerpunt zijn in de oorlog

Er rollen binnenkort zware Britse gevechtstanks over het Oekraïense oorlogsfront. Premier Rishi Sunak zette vandaag enigszins verrassend het licht op groen voor de omstreden levering. Volgens voormalig officier Kris Quanten hebben we een keerpunt bereikt in de oorlog. “Als Oekraïne de tanks wil gebruiken om de Krim te heroveren, wordt de nucleaire dreiging weer reëel.”

Lees meer »

Oekraïense beer Sandra moet onder het mes, maar bevalt plots van drie welpjes: “Ze is blijkbaar in de smaak gevallen bij één van de beren in haar kooi”

Heuglijk nieuws uit dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Nadat eerder 3.500 werd ingezameld om Oekraïense beer Sandra via een ingreep van haar tandpijn af te helpen, raakte nu het nieuws bekend dat het dier is bevallen van drie welpjes. Een complete verrassing voor haar verzorgers. “We zullen hier moeten uitbreiden, maar dat hebben we er heel graag voor over”, klinkt

Lees meer »

Nu ook PFAS aangetroffen in zeeschuim

PFAS is in wisselende concentraties in zeeschuim aanwezig. In het zeewater zelf werd nauwelijks PFAS aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van VITO in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Kustgangers hoeven zich geen zorgen te maken. Zolang je het zeeschuim niet in grotere hoeveelheden inslikt of er langdurig contact mee hebt, is het risico op te veel opname van

Lees meer »

Opnieuw Boerenrock in Kortenaken

Er komt deze zomer opnieuw een editie van Boerenrock in Kortenaken. Het festival hield er 7 jaar geleden mee op omdat het te groot geworden was. Maar nu heeft de vzw achter Boerenrock op zijn facebookpagina aangekondigd dat er begin juli opnieuw een festival wordt georganiseerd in Kortenaken.

Lees meer »

“We tonen wie Remco écht is”: het professionele communicatiebedrijf achter de socialemediacarrousel van Evenepoel, die steeds populairder wordt

Daar gaat hij – con destino San Juan. En zoveel goesting hebben we nooit gezien. Ook vanuit het verre Argentinië knipt de mens- én de renner- Evenepoel de navelstreng met zijn fans de komende drie weken niet door. Met dank aan een klein maar bijzonder schakeltje in ‘Team-Remco’. “We posten nooit iets voor we een definitieve ‘go’ krijgen van Remco

Lees meer »