Nieuwsfeed

Van ‘mooiste liefdesverhaal’ tot ‘een lege doos’: dit waren volgens onze tv-redactie de beste en slechtste programma’s van het jaar

Weemoedige nostalgie, een stevige morzel West-Vlaamse klei of een streepje onbedoelde intimiteit. Afgelopen televisiejaar zat vol blinkende pareltjes. Onze tv-redactie keek nog eens terug op de meest opmerkelijke titels en vergat daarbij ook de miskleunen niet.

Krantenkoppen in België

Na zware aanvaring zet Brighton-coach deur weer op een kier voor Leandro Trossard: “Ik denk niet dat ik een fout heb gemaakt”

Na de vlammende woordenwisseling nu de verzoenende taal. Als we Brighton-trainer Roberto De Zerbi op zijn woord mogen geloven, dan staat Leandro Trossard (29) nog niet helemaal buitenspel bij zijn Engelse club. De Rode Duivel stuurt aan op een transfer. En botste nadien zwaar met zijn coach. “Sorry voor deze situatie”, zegt De Zerbi. Ook zonder zijn sterspeler blijft Brighton

Lees meer »

Cocaïne in Vlaanderen: hulpverlener Koen weet wie drugs gebruikt en waarom. “Een chirurg die snuift om de job vol te houden? Ja, dat hebben wij hier al gezien”

Nergens in Europa worden er meer restanten van cocaïne in het rioolwater teruggevonden dan in Antwerpen. Het is geen koppositie om trots op te zijn. En als je de krantenberichten van de voorbije weken mag geloven, lijkt de drug wijdverspreid, maar is dat wel zo? En wat doet het nu precies met de gebruiker? “Het is simpel, helaas. Drugs verwoesten

Lees meer »

Oprichter cryptobedrijf My Big Coin krijgt acht jaar cel om fraude

De oprichter van het ter ziele gegane Amerikaanse cryptobedrijf My Big Coin is veroordeeld tot meer dan acht jaar gevangenisstraf. Hij krijgt de straf wegens het oplichten van investeerders en klanten voor miljoenen dollars door virtuele valuta op de markt te brengen met “leugens en halve waarheden”, zoals de aanklagers het verwoordden.

Lees meer »

Getuigen over de Ramp die Nederland een trauma bezorgde: “Er vooral niet over praten, leek lange tijd het beste medicijn”

De Ramp. Met hoofdletter. Dat volstaat om te verwijzen naar de watersnood van 1953 waarbij 1.836 Nederlanders omkwamen. Topfotografe Robin de Puy trok, geflankeerd door dichter Maria Barnas, voor de 70-jarige herdenking naar het verdronken gebied waar ze opgroeide. Bij overlevenden, kinderen en kleinkinderen peilen ze naar de sporen die het water naliet. “Lange tijd leek hard werken

Lees meer »

Waarom de paus in drie kisten wordt begraven

Paus emeritus Benedictus XVI rust sinds donderdag voor eeuwig in de graftombe van het Vaticaan. Een pauselijke begrafenis is natuurlijk geen doorsnee begrafenis en heeft dus haar specifieke vereisten. Zo ligt Benedictus’ lichaam in drie kisten. Waarom dat zo is, kan u bekijken in bovenstaande video.

Lees meer »

Vrouw brengt handgranaat naar commissariaat Vorst

Een vrouw heeft een handgranaat binnengebracht op het politiecommissariaat van Vorst. Ze had deze gevonden tussen de spullen van haar man, die een verzamelaar is, en besloot de politie in te lichten. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat te vernietigen

Lees meer »

“Hij zou wel eens zijn droom kunnen waarmaken”: onze tenniswatcher tipt zijn favorieten voor de Australian Open

De speeltijd is voorbij, vanaf nu wacht het grote werk met het eerste grandslamtoernooi van het seizoen: de Australian Open. De intussen 111de editie. In Melbourne Park wordt de komende veertien dagen op zoek gegaan naar opvolgers voor Rafael Nadal en de intussen gestopte Ashleigh Barty. Nadal topt, kan het anders, het lijstje favorieten, net zoals Djokovic, terwijl bij de

Lees meer »

Promovideo over zelfrijdende Tesla in scène gezet, getuigt ingenieur

Een video uit 2016 waarin autobedrijf Tesla uitpakte met zelfrijdende technologie en waarin getoond werd dat Tesla’s automatisch konden stoppen voor een rood licht en versnellen bij groen licht, was in scène gezet. Dat blijkt uit de getuigenis van een ingenieur die werd gebruikt in de rechtbank. Het systeem beschikte destijds niet over die functies, deelde de man mee.

Lees meer »

Komt het fortuin van Gina Lollobrigida in handen van haar 60 jaar jongere toyboy? “Hij heeft haar al voor een fortuin opgelicht”

Wat zal er gebeuren met het fortuin van Gina Lollobrigida? De Italiaanse ster overleed eerder deze week op 95-jarige leeftijd en liet miljoenen achter. Maar wie die in handen krijgt, is één groot vraagteken. Haar 34-jarige minnaar Andrea Piazzolla lijkt alvast een grote kanshebber, al is hij allesbehalve een onbesproken blad. De man zou z’n vriendin meer dan 3 miljoen

Lees meer »

Willy draait volgende week alleen maar Belgische muziek

Eén week lang geen Placebo, Foo Fighters of Oasis, maar wel de beste muziek van eigen bodem. Vanaf maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari staat Willy, de digitale pop- en rockzender van DPG Media, in het teken van de Belgische muziekindustrie. Zo worden de luisteraars dagelijks getrakteerd op een bezoekje van een Vlaamse muziekliefhebber en muzikant. Onder

Lees meer »