Nieuwsfeed

Van Quickenborne: ‘Vroeger zei men dat er in Brussel meer spionnen dan speurders liepen. Dat wordt verleden tijd’

.

Krantenkoppen in België

Exclusieve inkijk in het leven van Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Onze pa is er geen fan van. Als ik een nieuwe heb, kan hij er ‘effe’ niet mee lachen”

Als de kleren de man maken, dan maken de tattoos Thibau Nys (20). Zijn levensvisie staat integraal op zijn rechterarm. Van een engeltje met een machinegeweer tot een duistere bijbel en een eeuwige veiligheidsspeld: de crosser geeft u een exclusieve rondleiding op z’n eigen huid. “Mijn vriendin Anna wou ook een tattoo, maar ik heb het haar afgeraden. Je plakt

Lees meer »

Zwarte man overleden na verkeerscontrole in Verenigde Staten: “Hij was weerloos, een menselijke pi­ñata voor de politieagenten”

Andermaal heeft het overlijden van een zwarte man na een politietussenkomst in de Verenigde Staten tot afschuw en verontwaardiging geleid. De 29-jarige Tyre Nichols zou minutenlang door de politie in elkaar geslagen geweest zijn, zo heeft een van de advocaten van de familie maandag meegedeeld op een persconferentie na het bekijken van de beelden van de interventie.

Lees meer »

België verliest een van zijn zes trappistenbrouwerijen en dat is jammer maar geen ramp

België verliest een van zijn gerenommeerde trappistenbrouwerijen, namelijk die van de Sint-Benedictusabdij in Hamont-Achel in Limburg. In Achel waren er al een tijd geen trappistenpaters meer en nu worden de abdij en de brouwerij verkocht aan een privé-investeerder. Daarmee verliest Achel de titel ’trappistenbier’. Biersommelier Sofie Vanrafelghem noemt dat in VRT NWS Live jammer maar zegt dat ons land ook

Lees meer »

Experts over geplande tankleveringen: “Ze zullen zeker een verschil maken, maar ze zullen de Russen niet verjagen”

Oekraïne krijgt dan eindelijk de tanks, of toch een deel ervan, die ze gevraagd hebben. En ja, die zullen hen zeker in staat stellen om beter stand te houden en bepaalde gebieden ook te heroveren. Maar Patrick Bolder, defensie-expert aan het Haags Centrum voor Strategische Studies, betwijfelt of Oekraïne ermee de Russen het land uit kan jagen. En intussen bereiden

Lees meer »

Stoltenberg roept Turkije op om NAVO-toetreding Zweden niet te blokkeren

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft maandag de uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bekritiseerd. Dat deed hij in een onderhoud met de Duitse tv-zender Die Welt. Erdogan heeft ermee gedreigd zijn steun voor de Zweedse NAVO-toetreding in te trekken nadat er tijdens een anti-islamactie voor de Turkse ambassade in Zweden een koran werd verbrand.

Lees meer »

Zo hard werden Russen gepusht om Soledar te veroveren: “Het is een nachtmerrie. De verliezen voor zo’n klein stukje front zijn immens”

Rusland beweert dat het Soledar in het oosten van Oekraïne heeft ingenomen. Maandenlang werd er fel om het zoutmijnstadje gevochten en volgens een bron van het doorgaans goedgeïnformeerde Russische Telegramkanaal VChK-OGPU werden de Russische huurlingen van de Wagnergroep in de laatste dagen van hun offensief ongemeen hard gepust om de trofee binnen te halen.

Lees meer »

“Brazilië en Argentinië willen gemeenschappelijke munt”: begin van muntunie in Latijns-Amerika?

Brazilië en Argentinië willen een gemeenschappelijke munt om hun onderlinge handel te vergemakkelijken en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. De twee grootste economieën van Zuid-Amerika zullen het plan komende dagen bespreken tijdens een top in Buenos Aires en zullen andere Latijns-Amerikaanse landen uitnodigen om mee te doen, zo bericht de Britse zakenkrant Financial Times.

Lees meer »

Meisje van 18 overleden na CO-vergiftiging in Ganshoren

Een 18-jarig meisje dat in kritieke toestand in het ziekenhuis was beland door een CO-vergiftiging, is overleden. Dat bevestigen politie en parket aan VRT NWS. De tiener was onwel geworden in de badkamer van een appartement in Ganshoren, Brussel. Ook haar moeder en broer belandden in het ziekenhuis, maar zij zijn niet levensgevaar.

Lees meer »

Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte

Terwijl hier de borstbeelden van koning Leopold II worden beklad, richt Mexico monumenten op ter ere van zijn zuster Charlotte. Al komen die er misschien bij ons ook, nu auteur Kristien Dieltiens (68) het nieuwe boek ‘Carlota’ schreef. In gesprek met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze alles over het leven en de denkwereld van de Belgische prinses, die keizerin werd van

Lees meer »