Nieuwsfeed

Vandenbroucke roept gezondheidexperts bijeen over mogelijk nieuwe covidvarianten: “Ik wil voorbereid zijn”

De Risk Management Groep, de groep van gezondheidsexperts die advies geeft over beschermingsmaatregelen, komt volgende week bij elkaar naar aanleiding van de enorme golf van coronabesmettingen in China. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aangekondigd bij ‘De Ochtend’.

Krantenkoppen in België

Hoe merk je dat je netvlies scheurt of loslaat? “Zie je ineens flitsen, zwarte vlekken of een donker gordijn voor je gezichtsveld, grijp dan onmiddellijk in”

Als je op NPO1 de avonturen van Erik Van Looy in de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’ volgt – hij is er geen quizmaster, wél deelnemer – , zal je het gemerkt hebben: in zijn tweede aflevering droeg hij een ooglapje. De reden van het ongemak? Erik moest onder het mes omdat het netvlies van zijn oog gescheurd was.

Lees meer »

Duitse oorlogsfilm scoort recordaantal BAFTA-nominaties, ‘Close’ van Lukas Dhont valt uit de boot

De Duitse oorlogsfilm ‘All Quiet on the Western Front’, ook bekend als ‘Im Westen nichts Neues’, is de grootste kanshebber tijdens de komende uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. De Netflix-film behaalde liefst veertien nominaties, wat een record is voor een niet-Engelstalige film. Alleen ‘Crouching Tiger Hidden Dragon’ uit 2001 behaalde hetzelfde aantal.

Lees meer »

Collectieve ontslagen op laagste peil in meer dan tien jaar

Vorig jaar hebben 61 bedrijven een intentie aangekondigd om over te gaan tot een collectief ontslag. Daarbij kwamen 3.705 jobs op het spel te staan. Het gaat om de laagste cijfers sinds minstens 2010, zo blijkt uit een rapport van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Lees meer »

Doodsoorzaak ‘Will & Grace’-acteur Jordan Leslie bekend

Acteur en komiek Leslie Jordan stierf op 24 oktober op 67-jarige leeftijd. Hij kwam om het leven nadat hij met zijn wagen tegen de gevel van een gebouw reed. Er werd vermoed dat Jordan onwel werd tijdens de autorit, maar een medische onderzoeker van Los Angeles County bevestigt nu aan ‘People’ dat hij overleed door ‘plotse hartproblemen’.

Lees meer »

Op naar aparte categorie voor transgenders na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de transgender ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgenders in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.

Lees meer »

REPORTAGE. Buurtbewoners hekelen overlast aan kraakpand in Paleizenstraat: “Kwestie van tijd voor er doden vallen”

Zwerfvuil, vechtpartijen en nachtelijk getier: het is dagelijkse kost voor de buurtbewoners rond het beruchte kraakpand in de Paleizenstraat. Die overlast zijn ze meer dan beu. Meermaals schreven ze de gemeente aan, voorlopig zonder respons. “We voelen ons als buurtbewoners in de steek gelaten”, zegt een van hen. “Er moet dringend een oplossing komen voor die mensen. Anders vrees ik

Lees meer »

Helft van twintigers denkt dat hun stem geen zin heeft bij verkiezingen en wil liever één sterke leider: “Belangrijk alarmsignaal”

Bijna de helft van de twintigers denkt dat een stem bij de verkiezingen geen zin heeft. En meer dan de helft wil liever één sterke leider dan al die verschillende partijen. Onze enquête legt een grote ontevredenheid bij jongeren tegenover het politieke firmament bloot. “De politiek moet met dit signaal van jongeren aan de slag”, zegt de Vlaamse Jeugdraad.

Lees meer »

Speciale kapsels en mopjes van Niels Destadsbader: Siska Schoeters duikt achter de schermen van ‘The Greatest Dancer’

Het is nog wachten tot 4 februari om naar ‘The Greatest Dancer’ te kijken op Eén. In dat programma gaan Siska Schoeters (40), Aster Nzeyimana (29) en Niels Destadsbader (34) op zoek naar het grootste danstalent in Vlaanderen. Presentatrice Siska neemt alvast haar volgers mee achter de schermen van het programma. Zij wordt voor de opnames helemaal mooi gemaakt door

Lees meer »

Ruim 20 doden bij aanslag in Kaboel

Meer dan twintig mensen zijn woensdag gedood bij de aanslag op het ministerie van Buitenlandse Zaken in het centrum van Kaboel, zo heeft de Afghaanse krant Hasht-e Subh Daily gemeld. Volgens het bericht werden “minstens 21 mensen gedood en raakten 25 anderen gewond”.

Lees meer »

Franse regering wil pensioenleeftijd optrekken van 62 naar 64 jaar, vakbonden houden volgende week eerste actiedag

De Franse regering heeft – niet voor het eerst – een hervorming van de pensioenen voorgesteld. Tegen 2030 zou de pensioenleeftijd worden opgetrokken, van 62 naar 64 jaar. Er wordt massaal protest verwacht tegen de nieuwe plannen. "De vakbonden zitten helemaal op één lijn en willen hier de "moeder van alle strijden" van maken", zegt correspondente Jolien De Bouw in

Lees meer »