Nieuwsfeed

Veehouders houden zich klaar om stikstofplan te tackelen

08:27 Nog voor het stikstofplan van Vlaams minister Zuhal Demir in een decreet is gegoten, staat een groep veehouders klaar om het onderuit te halen voor het Grondwettelijk Hof.

Krantenkoppen in België

Waarom zijn tanks voor Oekraïne zo’n heikel punt voor Duitsland? 

Alle ogen zijn vandaag gericht op Ramstein, de Amerikaanse luchtmachtbasis in Duitsland waar vandaag de defensieministers van 50 landen samenkomen. Onder leiding van de Amerikanen zullen ze daar de wapenleveringen voor Oekraïne bespreken. Het belangrijkste agendapunt: zal Duitsland toestemming geven aan andere landen om Leopard 2-tanks te leveren aan Oekraïne? En er misschien ook zelf gaan leveren? Oekraïne vraagt al

Lees meer »

Limburg kreeg er de afgelopen vier jaar 204 hectare bos bij

De afgelopen vier jaar zijn er in Limburg 86 bossen of bosjes aangeplant, samen goed voor 204 hectare extra bosgebied en 432.000 nieuwe bomen. De cijfers zijn te vinden op de Bosteller, een website van de Vlaamse overheid. Hasselt, Pelt en Kortessem zagen hun bosgebied het sterkst toenemen. In 11 Limburgse gemeenten is er de voorbije jaren geen bijkomend bos aangeplant.

Lees meer »

Joggende vrouw (62) gewurgd, verkracht en voor dood achtergelaten: “Zestien jaar bij de politie en zo’n beelden heb ik nog nooit gezien”

“Hij trok mijn keel heel hard dicht. Het werd zwart voor mijn ogen. Op dat moment dacht ik: beseft hij wel dat hij me zo kan vermoorden?” Dat vertelt ‘Christine’, een schuilnaam, aan FAROEK. In mei werd ze op klaarlichte dag het slachtoffer van een bijzonder gewelddadige aanval. Een onbekende man sloeg haar tijdens het joggen plots in elkaar en

Lees meer »

1.000 euro boete voor cokegebruikers: werkt dat wel?

“1.000 euro voor wie betrapt wordt met cocaïne.” Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil druggebruikers zwaar beboeten. Maar werkt dat wel? Volgens criminoloog Tom Decorte niét. Ook in het buitenland leidt een ander beleid tot meer succes. Experts leggen uit hoe we het wel kunnen aanpakken.

Lees meer »

De omhaal van Hong, de knal van De Laet of nog een ander pareltje? Stem op jouw favoriet en WIN een gehandtekend shirt van de Rode Duivels

Er waren in 2022 opnieuw tal van geweldige doelpunten te bewonderen op onze Belgische voetbalvelden. Maar welke goal was de allermooiste? Dat kies jij! Onze sportredactie selecteerde tien pareltjes van het afgelopen jaar die je in onderstaande video’s ook nog eens apart kan herbekijken. Stem op jouw favoriet en beslis samen met de lezers van HLN welk doelpunt tijdens de

Lees meer »

Zware aardbeving in noordwesten van Iran

Het noordwesten van Iran, niet ver van de grens met Turkije, is zaterdagavond opgeschrikt door een zware aardbeving. Volgens het Europees-Mediterraan Seismologisch Centrum (EMSC) had die een kracht van 5.6. Lokale media spraken, evenals het Amerikaanse instituut USGS, van 5.9 op een diepte van 10 kilometer.

Lees meer »

Nieuwe stakingen aangekondigd bij Franse olieraffinaderijen

Vakbond CGT heeft opgeroepen tot verschillende dagen staking in de Franse petroleumsector. “Indien nodig” kan dat bij een van de acties ook leiden tot het stilleggen van de raffinaderijen, klinkt het in een persbericht dat de CGT-verantwoordelijke bij oliebedrijf TotalEnergies verstuurde. De vakbond wil de pensioenhervorming van de Franse regering aan de kaak stellen.

Lees meer »