Nieuwsfeed

Veehouders staan klaar om stikstofplan Demir juridisch onderuit te halen

Een groep veehouders, ondersteund door advocaat Walter Van Steenbrugge, heeft alles in stelling gebracht om het toekomstige stikstofdecreet meteen aan te vechten voor het Grondwettelijk Hof. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Krantenkoppen in België

Anderlecht herbegint weer, nog maar eens

Na een niet-uitvoerende eigenaar (Marc Coucke) heeft Anderlecht nu ook een niet-uitvoerende voorzitter. De fans reageren sceptisch op de stap terug van Wouter Vandenhaute. Die moet erover waken geen meekijkende schoonmoeder te worden.

Lees meer »

KIJK. Frontman van The 1975 eet rauw vlees tijdens optreden

De band The 1975 tourt momenteel in het Verenigd Koninkrijk. Op videobeelden van die tournee is te zien hoe frontman Matty Healy (33) tijdens elk optreden rauw vlees eet. Avond na avond zien fans hem het stuk vlees minutenlang verorberen. Matty Healy staat intussen bekend om zijn vaak nogal ‘vreemde fratsen’ op het podium.

Lees meer »

UA en UZA werken mee aan oplossing voor urineverlies: “Met implantaat schaamzenuw stimuleren zodat plas opgehouden wordt”

De Universiteit Antwerpen en het UZA hebben samen met Oxford University een implantaat ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je niet onverwacht en ongecontroleerd urine verliest. Met een kleine chirurgische ingreep worden naast de schaamzenuw elektroden geïmplanteerd, waardoor patiënten hun plas kunnen ophouden. Het implantaat kreeg de naam Amber-UI en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Lees meer »

Schade aan gerechtsgebouw in Mechelen door molotovcocktails is groter dan gedacht

De schade aan het gerechtsgebouw in Mechelen, dat donderdagavond werd bekogeld met een molotovcocktail, is groter dan eerst gedacht. Het cellencomplex, waarin de gedetineerden zich bevinden in afwachting van de zitting waarvoor ze werden overgebracht, is onbruikbaar. Er worden vrijdag dan ook geen gedetineerden overgebracht naar het gerechtsgebouw, wat onder meer gevolgen zal hebben voor de zitting van de raadkamer.

Lees meer »

Dit is waarom Austin Butler nog steeds klinkt zoals Elvis Presley

Austin Butler (31) won afgelopen week zijn eerste Golden Globe Award. Al was het niet zijn overwinning, maar vooral zijn speech die met de aandacht ging lopen. Fans van de acteur zijn namelijk geschokt door zijn nieuwe accent. Butler klinkt nog steeds als ‘The King of Rock and Roll’, meer dan een jaar na zijn rol in ‘Elvis’. Irene Bartlett,

Lees meer »

Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze

Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera

Lees meer »

Zelensky belooft alles te doen voor bescherming Soledar en Bachmoet

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft al het noodzakelijke te leveren aan de soldaten die Russische aanvallen op Soledar en Bachmoet weerstaan. Dat heeft de president gezegd na een vergadering donderdag met zijn generale staf. “Ik wil benadrukken dat de eenheden die deze steden verdedigen, zullen voorzien worden van munitie en alles wat noodzakelijk is, op een snelle en ononderbroken

Lees meer »