Nieuwsfeed

Warm eindejaar geeft Europese gasreserves welkom duwtje in de rug

10:07 Dankzij een warme eindejaarsperiode en volgehouden besparingen slagen Europese lidstaten erin hun gasvoorraden uitzonderlijk vroeg en snel aan te vullen. Dat is nu al goed nieuws voor de winter van 20…

Krantenkoppen in België

Brazilië jaagt op gangmakers achter de rellen

De gewelddadige bestorming van het Braziliaanse regeringscentrum door aanhangers van ex-president Bolsonaro roept de vraag op of autoriteiten dit breed aangekondigde protest niet hadden kunnen voorkomen. Was er sprake van ‘incompetentie of van kwade wil’?

Lees meer »

Vlaams Parlement dringt aan op “toekomst zonder dierproeven”

Het Vlaams Parlement dringt er bij de Vlaamse regering op aan om werk te maken van een “toekomst zonder dierproeven”. Dat staat in een voorstel van resolutie van parlementsleden Gwenny De Vroe (Open VLD), Sofie Joosen (N-VA) en Tinne Rombouts (CD&V) die woensdag is goedgekeurd in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement.

Lees meer »

Pensioenspaarders zien 4 miljard euro verdampen

De 1,8 miljoen Belgen die via een pensioenspaarfonds een appeltje voor de dorst opbouwen voor de oude dag, hebben in 2022 hun spaarpot fors zien krimpen. De fiscaalvriendelijke pensioenspaarfondsen zagen hun waarde in 2022 met gemiddeld 16 procent afnemen, zo berekenden De tijd en L’Echo op basis van cijfers van de dataleverancier Infront. Het gaat om de slechtste prestatie van

Lees meer »

KIJK LIVE. Eerste satellietlancering in Europa met missie van Virgin Orbit

Als een raket naar de ruimte gaat, gebeurt dat meestal vanaf een verre lanceerbasis als Cape Canaveral (Verenigde Staten), Bajkonoer (Kazachstan) of Kourou (Frans-Guyana). Maar vanavond worden er voor het eerst satellieten vanuit West-Europa in een baan rond de aarde gebracht. De lancering gebeurt ten zuiden van Ierland, boven de Atlantische Oceaan. De gloed daarvan is mogelijk ook vanuit België

Lees meer »

Moet België zich bij Nederlands-Duits bataljon voegen en tanks leasen?

België kan gaan samenwerken met Nederland en Duitsland om tanks te gaan leasen bij de Duitsers en om samen een tankbataljon op te richten. Dat suggereert Jasper Pillen, Kamerlid voor Open VLD, in "De zevende dag". Maar oud-kolonel Roger Housen nuanceert het belang van tanks in de oorlog in Oekraïne, en denkt dat we op andere dingen kunnen inzetten.

Lees meer »