Nieuwsfeed

Wat als uw bank een rekening met hogere rente opent? Overboekingen tussen spaarrekeningen leveren extraatje op

Steeds meer banken bieden binnenkort een spaarrekening aan die minstens 1% opbrengt. Dat is negen keer meer dan de wettelijke minimumrente van 0,11% die tot voor kort op de meeste spaarrekeningen gangbaar was. Maar om ervan te genieten, zullen spaarders soms geld van de ene naar de andere rekening moeten overschrijven.

Krantenkoppen in België

Motorola lanceert “zakelijke” ThinkPhone met kenmerkende rode knop

Het heeft nog lang geduurd. Hoewel Motorola en ThinkPad al sinds 2014 samen onderdeel zijn van het Chinese elektronicabedrijf Lenovo is men er nu pas op gekomen om een smartphone te lanceren met het kenmerkende uiterlijk van de voormalige IBM-laptops. De ThinkPhone werd op de grote Amerikaanse technologiebeurs CES voor het eerst aan het publiek voorgesteld en heeft uiteraard een

Lees meer »

Jongetje (6) schiet lerares neer op Amerikaanse school

Een woordenwisseling op een Amerikaanse basisschool is vrijdagmiddag geëindigd met een schietpartij waarbij een 6-jarige jongen op zijn lerares schoot. Zij raakte daarbij zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden Amerikaanse media. De politie heeft de 6-jarige gearresteerd.

Lees meer »

Volg hier live de begrafenis van emeritus paus Benedictus XVI in Sint-Pieter

De emeritus paus Benedictus XVI wordt vandaag begraven in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. De afgetreden paus overleed op oudejaarsdag op 95-jarige leeftijd. Tienduizenden gelovigen zijn toegestroomd op het Sint-Pietersplein, dat vanmorgen was gehuld in een dichte mist. De rouwplechtigheid wordt voorgegaan door paus Franciscus. Het is de eerste keer dat de mis voor een overleden paus wordt opgedragen door de

Lees meer »

RECENSIE. ‘Copenhagen Cowboy’: “Deze arthouse superheldin doet de vrouwen van Marvel op simpele stoeipoezen lijken”

Wie ‘Borgen’ al volledig binnenstebuiten heeft gekeerd en zin heeft in meer Deense delicatessen kan dezer dagen z’n hartje ophalen aan ‘Copenhagen Cowboy’ op Netflix. De zesdelige neon-noir-reeks komt uit de koker van ‘Drive’-regisseur Nicolas Winding Refn en vertelt alweer een verhaal van een wraakengel die kopstukken van de criminele onderwereld moet trotseren in een symfonie van seksueel geweld, synthpop

Lees meer »

Na productieproblemen en rellen: “Apple schakelt Chinese concurrent van Foxconn in voor bouw topmodellen iPhone”

Apple zou in zee gaan met Luxshare Precision voor de assemblage van iPhones. Volgens de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ zal Apple naar verwachting dat Chinese bedrijf inschakelen om de duurste modellen te bouwen. Hiermee reageert het Amerikaanse techbedrijf op de productieproblemen bij Foxconn. Dat Taiwanese bedrijf heeft af te rekenen met werknemersprotest in zijn grootste fabriek in China, tegen de

Lees meer »

Ontwerper koalatest nuanceert link tussen thuistaal en scores: “Ook opleidingsniveau ouders en leeftijd kleuters spelen rol”

Ook kleuters die thuis Nederlands spreken, kunnen minder goed scoren op de koala-taaltest. Dat zegt Kris Van den Branden die de test ontwierp in "De zevende dag". Naast de thuistaal spelen ook de achtergrond waarin het kind opgroeit en de leeftijd een rol, zegt hij. Zijn oplossing en boodschap aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA): "Investeer meer in

Lees meer »

Demir wil eind februari tracékeuze voor Ventilus vastgelegd hebben

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir hoopt dat eind februari het definitieve tracé van de Ventilus-hoogspanningslijn kan vastgelegd worden. Dat heeft de N-VA-minister dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vooruit-parlementslid Bruno Tobback. Demir dringt intussen ook aan op een vervroegd Overlegcomité om het te kunnen hebben over de Vlaamse vraag naar verhoogde compensaties van netbeheerder Elia.

Lees meer »

Motie van wantrouwen ingediend tegen Griekse regering: “Zes maanden liegt Mitsotakis al”

De Griekse oud-premier Alexis Tsipras, vandaag oppositieleider, heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de conservatieve regering van Kyriakos Mitsotakis. Die ligt al maanden onder vuur omdat ze een rol gespeeld zou hebben in een schandaal waarbij oppositiepolitici, ministers, hooggeplaatste militairen en journalisten werden afgeluisterd. “Zes maanden liegt Mitsotakis al: hij wist zogezegd van niets”, zei Tsipras.

Lees meer »