Nieuwsfeed

Boete bespreekbaar voor Rousseau als ouders geen Nederlands willen leren

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vindt het bespreekbaar om ouders te straffen als ze geen Nederlands willen leren, en ze hun kinderen dus ook niet kunnen helpen om beter Nederlands te spreken. Dat zei hij maandagavond in het Play 4-programma ‘De Tafel van Vier’ met Gert Verhulst.

Krantenkoppen in België

“Ooit snoof ik zeven uur aan één stuk cocaïne”: ‘Got Talent’-jurylid Dan Karaty maakt komaf met zijn demonen

Vlaanderen leerde hem kennen als ‘Diamond Dan Karaty’, maar achter de tandpastasmile van het voormalige ‘Belgium’s Got Talent’-jurylid zat een groot geheim verborgen. Het televisiegezicht, dat inmiddels al bijna twee jaar nuchter is, was 25 jaar lang alcoholist. Een verrassing voor velen, maar ondertussen steekt Karaty (46) zijn problemen niet meer onder stoelen of banken. In zijn podcast ‘Dan Karaty

Lees meer »

Langdurig zieken vinden vaker weg terug naar werk

Het aantal langdurig zieken dat opnieuw deeltijds aan de slag gaat is in vijf jaar tijd flink gestegen, zo bericht De Standaard vandaag op basis van de recentste cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) die de krant opvroeg.

Lees meer »

Petitie na schrijnende getuigenis van vrouw uit Mol in een woonzorgcentrum: “Investeer meer in zorgsector”

Drie mensen uit de zorgsector zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor de soms schrijnende omstandigheden in woonzorgcentra door het gebrek aan personeel en de voortdurende besparingen. Aanleiding is een schrijnende getuigenis van een vrouw uit Mol die 1 van de initiatiefnemers optekende. De vrouw woont al een paar jaar in een woonzorgcentrum en beschrijft een aantal wantoestanden

Lees meer »

Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks ‘Onderhuids’

Binnenkort kijk je op Streamz naar de nieuwe fictiereeks ‘Onderhuids’. Volgens de acteurs zelf een ‘dramedie’ over het doen en laten van een groep plastische chirurgen. Naast een ervaren hoofdcast (met Jan Kooijman en Idalie Samad), zien we ook enkele nieuwe onervaren acteurs, zoals socialmediafenomeen Elodie Gabias. “Nog elke dag vraag ik me af wat ik op deze set doe”,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dubbelinterview met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”

Trainer Marc Lamberts en sportief manager Merijn Zeeman ontbreken zondag in Hoogerheide. “Te veel stress, te weinig overzicht.” In de succeswinter van Wout van Aert (28) zijn zij de stille kracht op de achtergrond. Speciaal voor het WK laten ze toch één keer van zich horen. “Indien we de cross van Wout afnemen, zal zijn voorjaar minder goed zijn.”

Lees meer »

Jimmy (31) heeft een budgetmeter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”

Terwijl de dalende energieprijzen de energiefactuur voor de meeste Vlamingen eindelijk wat lichter maakt, zien de meest kwetsbare gezinnen hun factuur met 15 procent stijgen. Zij betalen op dit moment zelfs het allerduurste tarief op de markt. “Met een budgetmeter zou ik snel mijn schuld kunnen afbouwen, werd me gezegd. Maar de kosten lopen alleen maar op”, getuigt Jimmy (31).

Lees meer »