Nieuwsfeed

Servisch president Vucic zinspeelt op goedkeuring plan voor regeling Kosovo

De Servische president Aleksandar Vucic heeft maandag verklaard dat hij wel eens zou kunnen instemmen met het Frans-Duitse plan voor de normalisering van de banden met Kosovo. “Als de keuze erin bestaat dat we sancties opgelegd krijgen of dat we accepteren dat Kosovo lid van de Verenigde Naties wordt, dan kies ik voor de weg van het compromis, hoe omstreden dat ook mag zijn”, klonk het maandagavond op een persconferentie.

Krantenkoppen in België

Kersverse ‘1 jaar gratis’-quizmaster Kamal Kharmach worstelt nog steeds met zijn gewicht: “Ik ben in therapie in het UZ Leuven én het UZ Antwerpen”

Kamal Kharmach (31) hinkt op twee gedachten. Op het scherm rijgt de gloednieuwe presentator van ‘1 jaar gratis’ de opdrachten aan elkaar, maar met zichzelf en zijn gewicht blijft hij worstelen. “Ik schaam me om mijn uiterlijk”, vertelt de comedian die het verder heeft over de behandelingen die hij volgt, zijn voorbereiding op ‘1 jaar gratis’ en de grote rol

Lees meer »

Zeventi­gers slachtof­fer van ho­me-invasion: “Jef kreeg een zak over zijn hoofd, Christiane een wapen tegen haar slaap”

Een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot uit de Keibergstraat in Landen zijn maandag slachtoffer geworden van een home-invasion. De twee daders bonden hen vast, en Jef kreeg een kussensloop over zijn hoofd getrokken terwijl zijn vrouw Christiane een wapen tegen het hoofd gedrukt kreeg. De daders gingen aan de haal met geld en juwelen en zijn nog steeds op

Lees meer »

Manuscriptendief die de literaire wereld terroriseerde, heeft bekentenissen afgelegd, maar wat is zijn motief?

Een Italiaanse man heeft in een rechtbank in New York bekend dat hij met gesofisticeerde phishing-technieken en identiteitsfraude ruim duizend manuscripten gestolen heeft. Onder de honderden slachtoffers zijn de Nederlandse schrijver Hanna Bervoets, bestsellerauteur Margaret Atwood en acteur/auteur Ethan Hawke. Ook Belgische auteurs nam hij in het vizier. Zo probeerde hij ‘De weddenschap’ van Saskia De Coster te stelen.

Lees meer »

Kat Kerkhofs en Dries Mertens voelen zich al helemaal thuis in Turkije, ook Ciro Romeo ziet dat het goed is

Sinds de transfer van Dries Mertens naar Galatasaray, spenderen Kat Kerkhofs en Dries veel tijd in Turkije. Dat ze zich daar al helemaal thuis voelen, wordt duidelijk op verschillende kiekjes op Instagram. Kat deelde er filmpjes van een uitstap naar de Monnikenvallei in Pasabag, waarbij ook Ciro Romeo natuurlijk niet kon ontbreken. Van een pottenbakkerij tot gezellige wandelingen… De drie

Lees meer »

Volleybal: Caruur Gent – Greenyard Maaseik 0-3

Caruur Gent heeft gedurende anderhalve set flink weerwerk geboden tegen Greenyard Maaseik. In het eerste deel van de openingsset bleef de thuisploeg – opnieuw gestart met Ver Eecke – in het spoor van de Limburgers. Het team van coach Van Huffel moest na 13-13 de rol lossen. In de tweede set was Maaseik oppermachtig. De Zwitser Baghdady – goed voor

Lees meer »

Waarom mislukt die eerste pannenkoek altijd?

Vandaag is het Maria Lichtmis: de dag dat het verantwoord is om pannenkoeken op het menu te zetten als avondeten. Maar waarom mislukt die eerste pannenkoek altijd? En hoe krijg je het perfecte deeg? Chef Frederik Stas van restaurant Alice in Gent leert je de kneepjes van het vak én deelt een exclusief recept om mee aan de slag te

Lees meer »

Familie in diepe rouw na dodelijk ongeval van architect Niels (34): “Hij droomde van een toekomst met zijn vriendin”

Niels Haelewyn, een 34-jarige architect uit Oostrozebeke, is maandag om het leven gekomen bij een auto-ongeval in Zele. Hij botste om voorlopig onduidelijke redenen tegen een geparkeerde oplegger en overleed ter plaatse. “Niels woonde nog thuis maar droomde van een toekomst met zijn vriendin. Hij was een creatieveling en kon bergen werk verzetten“, zegt vader Geert Haelewyn. Hij is zelf

Lees meer »

Iraanse autoriteiten arresteren populaire internetkok

De Iraanse autoriteiten hebben een erg populaire kok gearresteerd nadat een van zijn recepten gebruikt werd om een held van het regime te bespotten. Navab Ebrahimi werd woensdag overgebracht naar de beruchte Evin-gevangenis in de hoofdstad Teheran, zo meldt de vanuit de VS opererende mensenrechtenorganisatie HRANA. Het Iraanse regime heeft de arrestatie nog niet bevestigd.

Lees meer »