Nieuwsfeed

Stoltenberg roept Turkije op om NAVO-toetreding Zweden niet te blokkeren

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft maandag de uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de korrel genomen. Dat deed hij in een onderhoud met de Duitse tv-zender Die Welt. Erdogan heeft ermee gedreigd zijn steun voor de Zweedse NAVO-toetreding in te trekken nadat tijdens een anti-islamactie voor de Turkse ambassade in Zweden een koran werd verbrand.

Krantenkoppen in België

Hasseltse deelsteps verdwijnen uit straatbeeld

De deelsteps die je kan huren in Hasselt, zullen binnenkort verdwijnen. In de plaats kunnen enkel nog deelfietsen met of zonder batterij gebruikt worden. Tegelijk zullen de deelfietsen alleen maar op vaste plaatsen kunnen worden opgepikt of achtergelaten.

Lees meer »

Van stad tot kraterlandschap: zo ziet Bachmoet eruit vanuit de ruimte

De strijd om Bachmoet gaat verder. In de stad in het oosten van Oekraïne wordt al weken hevig gevochten. De schade aan Bachmoet, waar voor de oorlog tienduizenden mensen woonden, is enorm. Het Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies maakte woensdag deze satellietbeelden van de stad die het vergeleek met dezelfde beelden van begin augustus 2022.

Lees meer »

‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno lag dwars bij elk verhoor over haar gruwelijke daden: “Ze werd een theatrale, dreigende heks”

Verdacht van minstens drie lepe moorden voor het geld, maar uiteindelijk slechts veroordeeld voor één. Sluwer en slechter dan ‘zwarte weduwe’ Jeanine Steeno (84) uit Leuven worden ze niet gemaakt. “Tijdens het moraliteitsonderzoek hebben we écht gezocht naar een positieve getuigenis over haar, maar die hebben we helaas niet gevonden. Een verschrikkelijke vrouw”, zeggen speurders.

Lees meer »