Nieuwsfeed

Vier leden van extreemrechtse militie Oath Keepers schuldig bevonden na bestorming Capitool

Vier leden van de extreemrechtse militie Oath Keepers zijn maandag door een Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden aan opruiing voor hun aandeel in de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.

Krantenkoppen in België

PORTRET. Dit is Matteo Messina Denaro, de meest meedogenloze maffiabaas ooit: “Op mijn eentje een gans kerkhof gevuld”

Na liefst 30 jaar zit de godfather aller Italiaanse maffiabazen weer achter de tralies. Matteo Messina Denaro (60) kent vele bijnamen: Diabolik, De Bron, Playboy Boss, al is ‘Il Brutto’ wellicht nog de passendste. Denaro doodde 50 tot mogelijk zelfs 80 mensen, van rechters als Falcone en Borsellino, tot zelfs een zwangere vrouw. Met amper 18 jaar pleegde hij zijn eerste moord.

Lees meer »

“Hij maakte twintigtal minderjarige slachtoffers”: parket wil ‘onberispelijke’ schooldirecteur (62) ook vervolgen voor verkrachting

Hij was 25 jaar lang de onberispelijke directeur van de ‘matrozenschool’ Koninklijk Werk Ibis in Bredene, en gaf er zelfs de koning en koningin nog een rondleiding. Woensdag verschijnt Philip D. (62) echter voor de raadkamer in Brugge. Het parket wil de man vervolgen voor een reeks zware zedenfeiten met een twintigtal minderjarige jongens. “De seksafspraakjes werden ook stiekem gefilmd.”

Lees meer »

Overvallers die Bart Versluys aanvielen voor zijn luxehorloge, zijn Noord-Franse amateurvoetballers: “Trainer stuurde zijn spelers ook ‘naast het veld’ aan”

Wie zit achter de overvallen op zakenmannen Bart Versluys en Miguel Dheedene, die beiden beroofd werden van hun peperdure luxehorloges? En wie is verantwoordelijk voor twee home-invasions in Sint-Amandsberg, waar de buit bestond uit… peperdure luxehorloges? Het antwoord op die vragen van de speurders leidt naar Noord-Frankrijk. Naar een amateurvoetbalploeg, zowaar.

Lees meer »

“We moeten beter toekijken op de integriteit van politici”, deontologische commissie zal binnenkort toezien op goed bestuur in gemeenten

Alle gemeenten en districten in Vlaanderen zullen een deontologische commissie moeten oprichten. Dat is het gevolg van een decreet van Tom Ongena (Open Vld), Kris Van Dijck (N-VA) en Brecht Warnez (CD&V) dat dinsdag werd goedgekeurd in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement. Vlaams Belang en Groen sloten zich aan, Vooruit onthield zich. Het voorstel gaat nu naar

Lees meer »

Vrouw brengt handgranaat naar commissariaat Vorst

Een vrouw heeft een handgranaat binnengebracht op het politiecommissariaat van Vorst. Ze had deze gevonden tussen de spullen van haar man, die een verzamelaar is, en besloot de politie in te lichten. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat te vernietigen

Lees meer »

Pommelien Thijs en Stromae winnen elk drie MIA’s, Angèle met lege handen naar huis ondanks 7 nominaties

Stromae en Pommelien Thijs zijn de grootste winnaars geworden bij de 15e uitreiking van de MIA’s, de belangrijkse Vlaamse muziekprijzen. Ze winnen allebei drie prijzen. Voor Thijs zijn het de eerste MIA’s in haar carrière, Stromae verstevigt zijn positie van recordhouder aller tijden, met in totaal 20 MIA’s. Metejoor, de grote winnaar van vorig jaar, CAMILLE en Charlotte Adigéry winnen

Lees meer »