Nieuwsfeed

Aantal doden na aardbeving stijgt tot meer dan 30.000, schade in Turkije geschat op 80 miljard euro

Bijna een week na de aardbeving in het Turks-Syrische grensgebied is het aantal doden van de ramp tot boven de 30.000 gestegen. In Turkije ligt het aantal op 29.605, zo meldde het staatspersbureau Anadolu vandaag op gezag van de Turkse rampenhulpdienst Afad. Vanuit Syrië werden 3.775 doden gemeld. Ondernemersvereniging Turkonfed schat de schade in Turkije op 80 miljard euro.

Krantenkoppen in België

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »

Amnesty International waarschuwt voor gevolgen van Russische agressie: “Vrouwen in Oekraïne lopen ernstige risico’s”

Mensenrechtorganisatie Amnesty International heeft op Internationale Vrouwendag zijn zorgen geuit over de vrouwen in Oekraïne. “De Russische invasie heeft schadelijke gevolgen voor de geestelijke, lichamelijke, seksuele en reproductieve gezondheid van vrouwen”, valt te lezen in een persbericht. Volgens Amnesty International moeten vrouwen een meer proactieve rol krijgen in besluitvormingsprocessen.

Lees meer »

Braziliaanse president Lula spreekt met Zelenski over bemiddeling oorlog

Tijdens een videogesprek met zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski heeft de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva opnieuw zijn idee gepromoot voor een internationaal bemiddelingsinitiatief om de oorlog in Oekraïne te beslechten. “Ik benadrukte de wens van Brazilië om met andere landen te praten en deel te nemen aan elk initiatief voor vrede en dialoog”, zo schreef Lula donderdag

Lees meer »

Medewerker (59) na 22 jaar in dienst ontslagen om meenemen iPad

Een iPad mee naar huis nemen, wetende dat het niet van jou is maar van het bedrijf waarvoor je werkt? Dat leverde een medewerker van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ontslag op staande voet op. De 59-jarige man stapte boos naar de rechter, maar kreeg nul op rekest. “Hier is sprake van ernstig verwijtbaar handelen”, luidt het oordeel.

Lees meer »