Nieuwsfeed

Amerikaans leger haalt voor vierde keer in korte tijd ongeïdentificeerd object neer

Het Amerikaans leger heeft een ongeïdentificeerd object boven het Huronmeer aan de grens met Canada uit de lucht geschoten. Het object viel in het meer en er zijn geen aanwijzingen van bijkomende schade, zo melden Amerikaanse media. Het is al de vierde keer op korte tijd dat de Amerikanen ‘vliegende voorwerpen’ in het Amerikaanse en Canadese luchtruim hebben onderschept.

Krantenkoppen in België

Kinderen onderzoeken en verzorgen zieke teddybeer in UZ Leuven

In het Universitair Ziekenhuis in Leuven kunnen kinderen dit weekend terecht met hun zieke teddybeer. Samen met studenten geneeskunde, psychologie en tandheelkunde onderzoeken en verzorgen ze er hun teddybeer. Doel van het project "Teddy Bear Hospital" is kinderen in contact brengen met de medische wereld en zo ook hun eventuele angsten voor dokters te overwinnen.

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy teistert Mozambique voor de tweede keer

De tropische cycloon Freddy is vandaag voor de tweede keer aan land gegaan in Mozambique, in Zuidoost-Afrika. Dat gaat gepaard met enorme hoeveelheden regen, felle wind en overstromingen. Er is sprake van 1 dodelijk slachtoffer. Het totaal aantal doden door Freddy staat al op ten minste 28. De cycloon ontstond 34 dagen geleden in de buurt van Australië en is

Lees meer »

GEZIEN? ‘Dertigers’: “De vorige cast werd geen seconde gemist”

In het vijfde seizoen waait er een nieuwe wind door de Eén-soap ‘Dertigers’. Zo werden de acteurs uit de vorige reeksen ingeruild voor een compleet andere cast. Zorgt die verfrissingsoperatie voor een betere reeks? Of voelt ‘Dertigers 2.0.’ als oude wijn in nieuwe zakken? “Eindelijk een koppel waarmee ik me kan vereenzelvigen, juichte ik inwendig, tot na een dik kwartier

Lees meer »

Ex-werknemers Plopsa teleurgesteld ondanks ontslag van CEO: “Geen enkel woord van excuses voor de slachtoffers. Dat is wrang”

Verschillende ex-werknemers reageren teleurgesteld op het persbericht dat Studio 100 dinsdagochtend de wereld instuurde, en waarmee CEO Steve Van den Kerkhof de laan werd uitgestuurd. “Dat de cultuur binnen Plopsa zal aangepakt worden, is een goeie zaak. Maar dat er met geen woord gerept wordt over de slachtoffers? Dat er zelfs niet eens over excuses gesproken wordt? Dat is wrang.”

Lees meer »

Rusland pakt Amerikaanse journalist op op verdenking van spionage

In Jekaterinenburg in Rusland is een Amerikaanse journalist opgepakt omdat hij zou spioneren voor de Verenigde Staten. Dat zegt de Russische inlichtingendienst FSB. Evan Gershkovich is correspondent voor The Wall Street Journal in Moskou. Hij was in Jekaterinenburg voor een reportage over het Wagner-huurlingenleger en de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Sta op Hitler, er zijn mensen die verbrand moeten worden”: vier Franse journalisten geschorst na aantijgingen van antisemitisme

De internationale nieuwszender ‘France 24′ heeft vier journalisten van haar Arabische redactie geschorst na beschuldigingen van antisemitische berichten op hun sociale media. “Sta op Hitler, er zijn mensen die moeten worden verbrand”, was een van de vele berichten met een anti-Israëlische toon. De zender heeft daarnaast ook een intern onderzoek opgestart.

Lees meer »

Ze haten school, piekeren zich suf en willen vooral rust: Sanderijn Helsen vroeg pubers wat hen bezighoudt en dat is een hele hoop

Wat gaat er om in het puberbrein? Dat wilde theatermaakster Sanderijn Helsen (45) – zelf mama van twee tieners – heel graag weten. Ze sprak erover met 217 pubers in verschillende scholen. Voor en met hen schreef ze een theaterconcert. Zo werd ze ervaringsdeskundige. “Puberfluisteraar”, zoals ze zichzelf noemt. Wat er in hun hoofd omgaat? Heel veel, zo blijkt. “Het

Lees meer »