Nieuwsfeed

Amerikaanse senator over recent neergeschoten vliegende objecten boven VS en Canada: “Waarschijnlijk ook ballonnen, maar kleiner dan de eerste”

De Amerikaanse veiligheidsdiensten gaan ervan uit dat de vliegende objecten die eergisteren en gisteren werden neergeschoten boven de Verenigde Staten en Canada ook ballonnen waren. Dat zegt Chuck Schumer, de fractieleider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat. Vorige week haalde de VS een ballon neer die, volgens hen, door China gebruikt werd om te spioneren. De ballonnen van gisteren en eergisteren waren wel kleiner dan die eerste, aldus Schumer.

Krantenkoppen in België

Nieuwe Scheldebrugbrug in Wetteren komt buiten het centrum

Wetteren heeft beslist dat de nieuwe brug over de Schelde buiten het centrum komt. Die nieuwe brug moet een oplossing bieden voor het verkeersprobleem in de omgeving van de huidige brug die ook in het centrum ligt. De nieuwe brug moet ook hoger zijn dan de huidige om grotere schepen te laten passeren op de Schelde.

Lees meer »

S&P bevestigt AA-rating België

Door een “veerkrachtige economie” en een “sterke arbeidsmarkt” zijn de risico’s voor de Belgische overheidsfinanciën beperkt. Dat zegt het Amerikaanse ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) vrijdag. Het bevestigde zijn inschatting van de kredietwaardigheid van België op ‘AA’.

Lees meer »

Makelaar verwacht veel concurrentie bij verkoop van Annemie (43) haar huis: “En dan is er nog de bouwgrond die 360.000 euro extra kan opleveren”

Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond… Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Voor zo’n woning is er veel concurrentie”, gelooft de makelaar.

Lees meer »

Hoe goed is jouw West-Vlaams? Doe de test!

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »

Sammy Mahdi (CD&V) scherp voor N-VA: “Zeggen dat de rest moet zwijgen en slikken, zo werkt het niet”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haalt hard uit naar coalitiepartner N-VA. “Zeggen dat de rest moet zwijgen en slikken, zo werkt het niet, hé”, stelt Mahdi scherp in een interview bij ‘De Standaard’. Hij waarschuwt verder nog voor een toenadering tussen de N-VA en Vooruit. “De kiezer staat in 2024 voor een fundamentele keuze: de ontzieling van Vlaanderen staat op het spel.”

Lees meer »

VK en Nederland zeggen Internationaal Strafhof een miljoen toe voor onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne, conferentie bezig over extra steun

Zo’n dertig ministers van Justitie bespreken vandaag in Londen hoe ze het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag kunnen ondersteunen. Vooral voor het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne is hulp in de vorm van geld, mensen en spullen nodig. Initiatiefnemers Nederland en het Verenigd Koninkrijk zeggen alvast nog eens een miljoen euro en pond toe. Ze hopen dat ook andere

Lees meer »

Bij Engie al actief aangeboden, bij andere leveranciers is het nog stil(ler): wat je moet weten over het dynamische energietarief

Het dynamische energietarief moet, volgens energie-experts en overheidsinstanties, een cruciale rol vertolken binnen de energietransitie. De vijf grootste leveranciers van stroom en gas zijn zelfs verplicht om zo’n tarief aan te bieden. Wanneer we de websites van die spelers uitpluizen, vinden we daar in de realiteit echter weinig van terug. Mijnenergie.be polste naar de huidige stand van zaken.

Lees meer »

Tijd om weer over te schakelen op zomerbanden

Mobiliteitsfederatie Traxio roept automobilisten op om hun winterbanden te vervangen door zomerbanden, nu de temperaturen in stijgende lijn gaan. “Bij warmere temperaturen slijten winterbanden immers niet alleen sneller dan zomerbanden maar ze presteren ook minder goed, en dat al vanaf temperaturen boven 7 graden Celsius”, aldus Traxio.

Lees meer »