Nieuwsfeed

Bart Swings boekt in Polen tweede zege van het seizoen op massastart

Tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in de Poolse stad Tomaszow Mazowiecki heeft Bart Swings de massastart gewonnen. Swings verwees de Italiaan Andrea Giovannini naar de tweede en de Zwitser Livio Wenger naar de derde plaats.

Krantenkoppen in België

“Nieuw rapport bewijst dat Ventilus wel ondergronds kan”

Een nieuw rapport zou volgens de West-Vlaamse actiegroepen aantonen dat de hoogspanningslijn Ventilus wel ondergronds kan worden aangelegd. Bouwkundig expert Filip Vanaeken, die al langer beweert dat een ondergrondse lijn de beste oplossing is, voerde het onderzoek uit. Volgende week legt de ministerraad het voorlopige traject vast. Daarna komt er een openbaar onderzoek.

Lees meer »

Chinese staat sponsort matchmaking app om huwelijkscijfer te verhogen

Het huwelijkscijfer van China daalt al tien jaar op rij en de overheid wil daar verandering in brengen. De stad Guixi, in de zuidoostelijke Jiangxi provincie, denkt daar nu een oplossing voor te hebben gevonden: een matchmaking app gesponsord door de staat. De nieuwe app ‘Palm Guixi’ verzamelt gegevens van inwoners om ze daarna op blind dates te sturen.

Lees meer »

DE GROTE PEILINGKOORTS. Hoe een peiling die niet plaatsvond, toch de Wetstraat opjaagt: “Toen De Wever ineens overal opdook, zijn we in gang geschoten”

Vooruit wist het quasi zeker, CD&V vermoedde het en de tamtam deed de rest. Begin deze week was zowat de hele Wetstraat ervan overtuigd dat HLN en VTM Nieuws vrijdag een nieuwe peiling zouden lossen: maar, dat was niet zo. “Toen Bart De Wever afgelopen weekend ineens overal opdook met zijn wokeverhaal, wisten we het zeker.” En dus werd de

Lees meer »

Vlaams minister Dalle (CD&V) kritisch voor De Wever (N-VA) na woke-rel met foto’s in Antwerpen: “Niet woke, maar wel antiwoke bedreigt onze vrijheden”

“Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht.

Lees meer »

ANALYSE. Waarom willen de Fransen niet werken tot… 64?

De Franse Assemblée heeft gisteravond bijzonder nipt twee moties van wantrouwen afgewezen. Dit neemt niet weg dat het land, nog geen jaar na de herverkiezing van Emmanuel Macron, steeds meer onbestuurbaar wordt. Vuur aan de lont is dit keer een hervorming die de minimum pensioenleeftijd op 64 jaar brengt. Waarom is dat nodig? En waarom willen de Fransen daar niet

Lees meer »

Nieuw sociaal akkoord verlengt afspraken over landingsbanen, brugpensioen en overuren

Het waren al bij al moeizame onderhandelingen, maar de kopstukken van vakbonden en werkgevers zijn er finaal in geslaagd om een nieuw ontwerp van sociaal akkoord te sluiten voor de privé-sector. Een mini-akkoord eigenlijk, want de sociale partners willen vooral een reeks bestaande afspraken verlengen over soepeler landingsbanen, brugpensioen en overuren. En ze herbevestigen een stappenplan om de minimumlonen te

Lees meer »

Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalificatie

In het schooljaar 2020-2021 verliet bijna een op de acht leerlingen (12 procent) het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties voor een job of doorstroming naar het hoger onderwijs. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs. In het eerste coronajaar (2019-2020) was het percentage vroegtijdige schoolverlaters nog 9,4 procent.

Lees meer »